Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Arsenal şi Tottenham au făcut meciul sezonului în Anglia! Tunarii au câştigat un derby cu 6 goluri şi răsturnări spectaculoase de scor. Aici ai toate fazele

VIDEO | Arsenal şi Tottenham au făcut meciul sezonului în Anglia! Tunarii au câştigat un derby cu 6 goluri şi răsturnări spectaculoase de scor. Aici ai toate fazele

Arsenal

Comentarii

Arsenal s-a impus cu stil în derby-ul nordului Londrei, scor 4-2, după cel mai spectaculos meci al acestui sezon din Premier League.

Tunarii au început partida în forţă şi au deschis scorul prin Aubameyang, în minutul 10, după un penalty acordat la un henţ al lui Vertonghen. Tottenham a reuşit însă să întoarcă meciul în doar patru minute. Dier a egalat în minutul 30, după o centrare a lui Eriken, iar Kane a făcut 2-1 în minutul 34, tot din penalty.

În a doua repriză a fost însă rândul oamenilor lui Emery să revină spectaculos pe tabelă. Tehnicianul lui Arsenal i-a aruncat în joc la pauză pe Ramsey şi Lacazette, iar partea secundă a fost la discreţia gazdelor.

Aubameyang a egalat cu un şut superb de la marginea careului (56), iar Arsenal a trecut în avantaj cu un sfert de oră înainte de final, când şutul lui Lacazette a fost deviat uşor de Dier şi s-a oprit în plasa porţii lui Lloris.



Lucas Torreira a avut ultimul cuvânt în meci, iar golul său din minutul 77 i-a descătuşat pe fanii lui Arsenal. Graţie victoriei de astăzi, tunarii au ajuns la 30 de puncte şi au depăşit-o în clasament pe Tottenham. Arsenal e pe locul 4 în Premier League, la opt puncte de liderul Manchester City.

Arsenal - Tottenham 4-2 (Aubameyang 10 - pen, 56, Lacazette 75, Torreira 77 / Dier 30, Kane 34 - pen).



Mai jos ai toate golurile partidei.

FINAL

Min. 77 GOOOL Arsenal! Torreira înscrie şi el, iar Arsenal pare scăpată în câştigătoare.

Min. 75 GOOOL Arsenal! Fabulos! Tunarii revin după ce au fost conduşi la pauză: şutul lui Lacazette de la marginea careului e deviat de Dier şi Lloris e învins pentru a treia oară în acest meci.

Min. 56 GOOOL Arsenal! Aubameyang restabileşte egalitatea cu un şut superb de la marginea careului.

  • Dublă schimbare efectuată de Emery la pauză: ies Iowbi şi Mkhitaryan, intră Ramsey şi Lacazette.

Min. 34 GOOOL Tottenham! Kane transformă un penalty acordat cu uşurinţă de Mike Dean.

Min. 30 GOOOL Tottenham! Dier restabileşte egalitatea după o centrare perfectă a lui Eriksen, dintr-o lovitură liberă.

Min. 12 Son are şansa să restabilească egalitatea, dar Leno parează

Min. 10 GOOOL Arsenal! Tunarii deschid scorul după ce Aubameyang transformă un penalty


Primul derby al nordului Londrei a avut loc în 1909, meci câştigat de Arsenal cu scorul de 1-0, rezultat pe care probabil elevii lui Unai Emery l-ar vrea şi de această dată, pentru că astfel şi-ar egala marea rivală în clasament. În acest moment, Arsenal are 23 de puncte, în timp ce Spurs 30. Tottenham pare să aibă avantajul psihologic, pentru că în ultima etapă a triumfat tot într-un derby al capitalei, 3-1 cu Chelsea, plus că în ultimul meci direct, cel din februarie, Spurs s-au impus cu 1-0. 

  • LIVE VIDEO | Arsenal - Tottenham, duminică, de la 16:05, pe Telekom Sport 2

Totuşi, per total, Arsenal are mai multe victorii în derby, 81, faţă de 61, obţinute de Spurs. La prima vedere, avantajul din punct de vedere fizic este al celor de la Tottenham, care au jucat miercuri, cu Inter, în Liga Campionilor, în timp ce Arsenal a avut meci de Europa League joi, dar situaţia nu este chiar aşa. Spurs au trebuit să joace cu cei mai buni jucători pe care îi aveau la dispoziţie, pentru că victoria era obligatorie, în schimb, "Tunarii" s-au bazat pe jucătorii tineri în partida câştigată cu Vorskla Poltava. 

Echipele probabile

Arsenal: Leno - Bellerin, Mustafi, Holding, Kolasinac - Xhaka, Torreira - Iwobi, Ozil, Aubameyang - Lacazette

Tottenham: Lloris - Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko, Dier, Eriksen - Son, Kane, Alli 

 

Afla mai multe despre: arsenaltottenhamnorth london derbypremier league 

viewscnt
Articole similare