Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | AS Roma - FC Porto 2-1. Porto păstrează şanse la calificare. Puştiul minune al Romei, Zaniolo, a marcat o "dublă"

VIDEO | AS Roma - FC Porto 2-1. Porto păstrează şanse la calificare. Puştiul minune al Romei, Zaniolo, a marcat o "dublă"galerie foto
Comentarii

Prima manşă a meciului dintre AS Roma şi FC Porto, din optimile de finală UEFA Champions League, s-a terminat cu victoria gazdelor, 2-1

Echipa antrenată de Eusebio Di Francesco a câştigat meciul de acasă, totuşi FC Porto păstrează şanse datorită golului înscris de Adrian. Astfel, pe Dragao, portughezii au nevoie de un 1-0 pentru a se califica în sferturile de finală. 

În tabăra gazdelor a strălucit mijlocaşul ofensiv în vârstă de doar 19 ani, Nicolo Zaniolo, venit de la Inter vara  trecută. Tânărul a bifat primele două goluri în competiţie stelelor.

Din punct de vedere statistic, Roma a dominat clar meciul, cu nouă şuturi pe poartă, faţă de doar două expediate de Porto. Cu toate acestea, posesia a fost a portughezilor. 


VIDEO | Roma - FC Porto 2-1 (Zaniolo 69, 76 / Adrian 79)

  • Roma: Mirante - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini, De Rossi, Cristante - Zaniolo, Dzeko, El Shaarawy
  • Porto: Iker Casillas - Militao, Felipe, Pepe, Alex Telles - Herrera, Pereira, Fernando - Otavio, Soares, Brahimi

Min. 79: GOOOOL FC Porto! Adrian înscrie după o pasă involuntară a unui coleg. 

Min. 76: GOOOOL AS Roma! Zaniolo face "dubla"!

Min. 69: GOOOOL AS Roma! Zaniolo deschide scorul pe Olimpico!

Min. 66: Spaţii mari în apărarea Romei. Pellegrini prinde un şut din interiorul careului, prinde Casillas, care imediat îşi ceartă colegii din defensivă. 

Min. 56: Ocazie imensă Porto! Lovitura de cap a lui Danilo a fost foarte aproape de a intra în poartă. 

A început a doua repriză. 

Min. 37: Ocazie imensă Roma! Dzeko primeşte în careu, driblează şi trimite mingea în bară.

Min. 35: Edin Dzeko loveşte greşit balonul cu capul, în urma unui corner, şi trimite peste poartă. 

Min. 30: Ocazie Porto! Fernando primeşte mingea într-o poziţie bună din careul advers, dar şutul său, moale, este prins de Mirante. 

Min. 19: Un jucător de la FC Porto atinge mingea cu mână în apropierea careului de 16 metri, iar cei de la AS Roma cer penalty.

Min. 7: Prima şansă pentru AS Roma. Kolarov îi centrează în careu lui Dzeko, care trece puţin pe lângă minge. 

A început meciul. 

Reporterul Telekom Sport, Alexandru Săbău, este alături de manager-ul general de la FC Voluntari, Ioan Andone, care a dat şi un pronostic pentru acest meci din optimile de finală UEFA Champions League. 

Atmosfera de pe Stadio Olimpico este una incredibilă. 


AS Roma s-a calificat în optimi de pe locul secund al Grupei G cu 3 victorii şi 3 înfrângeri. Din grupă au mai făcut ŢSKA Moscova , Plzen şi Real Madrid.

În sezonul precedent AS Roma reuşea s-o elimine pe Barcelona în sferturile de finală şi era eliminată în semifinale de Liverpool cu 6-7 la general.

Roma, o echipă puternică pe teren propriu. Fotbaliştii pregătiţi de Eusebio Di Francesco au marcat de fiecare dată în 14 din ultimele 17 partide de Liga Campionilor.

Probleme de lot, AS Roma: Robin Olsen şi Patrik Schick sunt accidentaţi. Kostas Manolas  este şi el incert.  Sunt şanse inclusiv ca Cengiz Under şi Diego Perotti să nu joace.

FC Porto a ajuns în optimi după ce a încheiat pe primul loc al grupei D, fără înfrângere. Potughezii au făcut un singur pas greşit: au făcut egal, 1-1, în deplasarea de la Gelsenkirchen, pe Veltins Arena, cu Schalke.

Probleme de lot, FC Porto: Vincent Aboubakar şi Moussa Marega sunt accidentaţi, Jesus Corona este suspendat pentru prima manşă. 

FC Porto are doar 4 victorii în deplasare împotriva formaţilor din Italia, 3 egaluri şi 7 înfrângeri. 2,5 este media de goluri pe meci în Liga Campionilor pentru echipa pregătită de Sergio Conceicao.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit de două ori în playoff-ul Ligii Campionilor din sezonul 2016-2017. FC Porto trecea atunci mai departe după o victorie categorigă pe Olimpico (3-0) şi un 1-1 în Portugalia.

Afla mai multe despre: romafc portoliga campionilor 

viewscnt
Articole similare