Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Aşteptăm Uruguay-ul pe un stadion "din anii '80". Reacţie dură a căpitanului Stejarilor: "România nu e aşa!"

VIDEO | Aşteptăm Uruguay-ul pe un stadion "din anii '80". Reacţie dură a căpitanului Stejarilor: "România nu e aşa!"

Rugby

Comentarii

Naţionala României va încheia anul cu ultimul meci test din Worl Rugby contra similarei Uruguayului, sâmbătă, în direct pe Telekom Sport, de la ora 14.00. Uruguay se află pe locul 18 în clasamentul mondial, în timp ce Stejarii ocupă al 16-lea loc. În ultimii ani cele două echipe naţionale s-au au avut numeroase confruntări, cea mai recentă fiind în anul 2016, când România s-a impus cu 36-10. Tot o victorie îşi doresc Stejarii şi în meciul de mâine.

”E bine că nu avem accidentaţi după meciul cu SUA şi băieţii au rămas pozitivi chiar dacă am luat bătaie. Acum ne gândim la meciul de mâine să încheiem meciurile test cu o victorie. Uruguay este o echipă calificată la Cupa Mondială şi asta spune tot. Orice echipă calificată acolo e o echipă tare, cu jucători buni şi cu siguranţă o să fie un meci greu şi dacă vom câştiga, o vom face cu puţine puncte”, a declarat căpitanul României, Mihai Macovei.

Dezamăgirea excluderii de la CM, încă vie

Chiar dacă au trecut mai multe luni de când Stejarii au aflat că vor privi următoarea ediţie de Cupă Mondială la televizor, supărarea jucătorilor încă nu a trecut.

”Am cerut explicaţii, ni s-au dat şi subiectul este încheiat. Cărţile au fost făcute puse deja pe masă. E dezamăgitor ce s-a întâmplat, dar trebuie să ţinem capul sus. Şi să rămânem pozitivi pentru cei mai tineri şi să nu le dăm ceva negativ din ce s-a întâmplat. O să mai joc 3-4 ani la nivel înalt şi nu mă gândesc la cealaltă Cupă Mondială. Provocarea mea este să îi ajut pe cei tineri să crească. Altă provocare nu mai am. Obiective mari nu mai avem”, a declarat Macovei.

"Avem nevoie de stadioane bune, nu de Ghencea!"
Naţionala de rugby a fost nevoită să se mute în Ghencea pentru a disputa meciurile test din luna noiembrie. Stadionul Arcul de Triumf a intrat în reparaţii pentru Europeanul din 2020. Condiţiile găsite de Stejari în Ghencea le-au lăsat un gust amar.

”Chiar nu ne aşteptam să jucăm pe Ghencea. Nu este un stadion de nivel internaţional să jucăm pe el. Dar astea sunt condiţiile acum. Sperăm ca în ţară să ne primească şi alte oraşe. Cum a făcut Baia Mare, să ne primească şi alte oraşe pentru că avem nevoie de suporteri şi stadioane bune, nu de cel din Ghencea. Cel din Ghencea e un stadion de antrenament, nu e un stadion de meci internaţional. Bănuiesc că atunci când au venit cei din Statele Unite şi au văzut ce-i aici cred că au rămas cu o imagine din anii '80 despre România.  Şi asta îmi pare rău pentru că România nu e aşa”, a declarat Mihai Macovei.



 

Afla mai multe despre: uruguayromaniarugby 

viewscnt
Articole similare