Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Athletic Bilbao - Real Sociedad 0-1. ”Alb-albaştrii” câştigă Cupa Spaniei 2019/2020 în faţa rivalei

VIDEO | Athletic Bilbao - Real Sociedad 0-1. ”Alb-albaştrii” câştigă Cupa Spaniei 2019/2020 în faţa rivalei
Comentarii

Athletic Bilbao şi Real Sociedad au disputat finala Cupei Spaniei din 2019/2020 sâmbătă seara, fiind amânată de sezonul trecut din pricina pandemiei. Formaţia lui imanol Arguacil s-a impus cu scorul de 1-0, graţie unui penalty transformat de Oyarzabal în minutul 63. Astfel, ”alb-albaştrii” câştiga doar a 3-a Copa del Rey, după cele din 1909 şi 1987.

VIDEO | Athletic Bilbao - Real Sociedad, finala Cupei Spaniei din sezonul trecut, 0-1 (Oyarzabal pen. 63)

Echipele de start:

  • Athletic Bilbao: Simon - De Marcos, Alvarez, Martinez, Berchiche - Berenguer, Garcia, Vencedor, Muniain - Williams, Garcia
  • Real Sociedad: Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Monreal - Silva, Zubimendi, Merino, Portu - Isak, Oyarzabal

Min 90. S-a încheiat partida.

Min 63. Oyarzabal execută şi înscrie! Sociedad deschide scorul.

Min 58. Penalty pentru Sociedad! De această dată se acordă penalty, iar Martinez este din nou cel vinovat. Acesta l-a faultat pe Portu în careu, iar centralul a arătat spre punctul cu var. Ar putea fi cartonaş roşu.

Min 47. Posibil penalty pentru Sociedad. Mingea îl loveşte în mână pe inigo Martinez, dar centralul nu acordă lovitură de la 11m.

Min 46. A început partea secundă.

Min 45. S-a încheiat prima repriză.

REZUMTUL PRIMEI PĂRŢI

Min 32. Ocazie mare pentru Bilbao! Inigo Martinez trimite o torpila din afara careului, dar încercarea lui este apărată de portar. Va fi corner.

Min 11. Ocazie pentru Bilbao! O centrare bună a lui Inaki Williams îl găseşte pe Raul Garcia în careu, dar şutul acestuia trece puţin pe lângă.

Min. 1 A începutul meciul. 


Marele derby din Ţara Bascilor, Athletic Bilbao - Real Sociedad, se joacă în finala Cupei Spaniei din sezonul anterior. Cele două rivale au refuzat să dispute partida fără spectatori, însă, în ciuda amânării, meciul se va juca astăzi tot fără fani în tribunele Stadionului Olimpic din Sevilla. În actuala stagiune, Athletic Bilbao şi Real Sociedad s-au mai întâlnit o dată, în campionat, când echipa lui Alguacil s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Portu.

Încă din faza sferturilor de finală, Bilbao şi Sociedad au produs două mari surprize şi le-a eliminat pe principalele candidate în lupta pentru trofeu, FC Barcelona, respectiv Real Madrid. Dacă Sociedad a trecut de "galactici" la capătul unui meci extrem de spectaculos, scor 4-3, Athletic Bilbao a reuşit să-i elimine pe catalani printr-o victorie la limită, scor 1-0.

În faza următoare, cele două finaliste n-au mai întâlnit adversari de temut. Real Sociedad s-a impus în ambele meciuri jucate în dubla manşă din semifinale cu Mirandes, în timp ce Bilbao a obţinut biletele pentru marea finală de la Sevilla graţie golului marcat în deplasarea de la Granada, cele două terminând la egalitate dubla manşă, cu scorul general de 2-2.

Afla mai multe despre: bilbaosociedad 

viewscnt
Articole similare