Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Atletico Madrid - Real Madrid 0-0. Derby închis pe Wanda Metropolitano. Echipa lui Zidane redevine lider în La Liga

VIDEO | Atletico Madrid - Real Madrid 0-0. Derby închis pe Wanda Metropolitano.  Echipa lui Zidane redevine lider în La Liga

Real Madrid

Comentarii

Atletico Madrid - Real Madrid, derby-ul Capitalei Spaniei, s-a terminat fără goluri în etapa a 7-a din La Liga. A fost primul meci din acest campionat în care echipa blanco nu reuşeşte să marcheze.

FINAL | Atletico Madrid - Real Madrid 0-0

Min 75 Ocazie Real Madrid: Lovitura de cap a lui Benzema este scoasă greu de Oblak de la rădăcina barei 

Min 72 Ocazie Atletico Madrid: Saul deviază cu capul în urma unui corner iar mingea se duce peste poarta lui Courtois  

 

Min 57 Ocazie mare Real Madrid: Bale trimite mult peste din poziţie excelentă 

Min 49 Ocazie Atletico Madrid: Centrare pentru Correa a cărui lovitură de cap nu pune în pericol poarta lui Courtois 

Min 40 Ocazie Real Madrid: Şut al lui Kroos din afara careului respins în corner de Oblak

Min 39 Ocazie Atletico Madrid: Joao Felix şutează din afara careului la distanţă mică de stâlpul porţii apărate de Courtois

Min 8 Ocazie mare Atletico: Joao Felix scapă singur spre poarta adversă şi şutează la colţuul lung, însă mingea nu este cadrată 

ECHIPE DE START

Atletico: Oblak - Trippier, Savic, Gimenez, Renan Lodi - Koke, Saul, Thomas, Vitolo - Diego Costa, Joao Felix; Rezerve: Adan - Arias, Correa, Herrera, Lemar, M. Llorente, Felipe 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Nacho - Kroos, Casemiro, Valverde - Bale, Benzema, Hazard; Rezerve: Areola - Jovic, Lucas, Militao, Modric, Junior Vinicius, J. Rodriguez


Lider în Spania după şase etape, Real Madrid se deplasează în weekend în cartierul vecin, pe Wanda Metropolitano, pentru derby-ul cu Atletico. Formaţia lui Diego Simeone ocupă locul doi în clasament după victoria de la Mallorca şi remizele înregistrate de Granada şi Athletic Bilbao.

Madridul lui Zidane nu a început entuziasmant sezonul, dar nu are nicio înfrângere în primele runde din La Liga. Atletico a cedat în mod surprinzător puncte în partidele cu Real Sociedad şi Celta Vigo, două runde la rând care au afectat startul bun de sezon al ”colchonerilor”.

În vederea acestui duel derby de sâmbătă, Zidane şi-a menajat titularii în partida de campionat cu Osasuna. Tehnicianul francez a început meciul câştigat în cele din urmă cu 2-0, fără Varane, Carvajal, Modric, Mendy, Hazard, James Rodriguez, Isco, Gareth Bale sau Karim Benzema. Marco Asensio şi Luka Modric sunt accidentaţi pentru acest duel, în timp ce Isco, Marcelo, Mendy sau Brahim Diaz sunt incerţi, în continuare. Simeone nu poate conta pe Sime Vrsaljiko (accidentat) şi Morata (suspendat) în timp ce Borja Garces şi Thomas Lemar sunt accidentaţi, dar aproape de a fi recuperaţi.

Şocul din Statele Unite! Atletico Madrid - Real Madrid s-a terminat 7-3

Cele două echipe s-au întâlnit în iulie într-un amical din pretemporada americană. Atletico Madrid a câştigat, în mod incredibil, cu scorul de 7-3! La un moment dat, elevii lui Simeone aveau chiar 6-0 pe tabela de marcaj.

  • LIVE VIDEO ONLINE | Atletico Madrid - Real Madrid, sâmbătă în direct la Telekom Sport

”Noi am tratat meciul ca pe unul amical. Pentru ei, nu a fost nicidecum un meci amical” a declarat căpitanul Sergio Ramos, după acel meci. O scuză care n-a fost nicio secundă pe gustul fanilor merengue, extrem de afectaţi de umilinţa suferită în faţa rivalilor locali.

Atletico Madrid - Real Madrid, statistica meciurilor directe

La ultimul meci disputat pe terenul lui Atletico Madrid, Realul s-a impus în februarie cu scorul de 3-1. În 2016, Real se impunea pe terenul lui Atletico Madrid cu scorul de 3-0, printr-un hattrick semnat de Cristiano Ronaldo. Au fost singurele victorii bifate de Real în ultimii 5 ani pe terenul rivalilor.

Atletico a câştigat patru dintre confruntări, iar alte patru s-au terminat la egalitate. Sâmbătă, Derby de Madrid ajunge la episodul 223. În campionat, cele două formaţii s-au întâlnite de 164 de ori, iar Real Madrid a câştigat 87 dintre meciuri. Alte 38 s-au terminat la egalitate, iar Atletico s-a impus în 39 de meciuri.

Colchonerii n-au mai câştigat însă în La Liga în faţa rivalilor din sezonul 2014-2015, atunci când formaţia lui Carlo Ancelotti era umilită pe Vicente Calderon, scor 4-0!

Atletico Madrid - Real Madrid. Trei foşti jucători ai Realului joacă acum pentru Atleti

Partida dintre Atletico Madrid şi Real Madrid înseamnă un meci special pentru câţiva dintre jucătorii din cele două tabere.

Marcos Llorente şi Mario Hermoso, proaspăt transferaţi de Atletico Madrid sunt formaţi de Real Madrid! Alvaro Morata este în aceeaşi situaţie, dar el va fi suspendat pentru acest meci, după eliminarea din partida cu Mallorca.

  • LIVE VIDEO ONLINE | Atletico Madrid - Real Madrid, sâmbătă în direct la Telekom Sport

Antonio Adan este al patrulea jucător din lotul lui Simeone crescut pe Santiago Bernabeu, dar el are şanse infime să joace. În schimb, Thibault Courtois este în situaţie inversă. El a evoluat pentru Atletico Madrid, iar acum apără buturile marii rivale. Nu sunt singurele cazuri!

De-a lungul timpului, fotbalişti precum Juanfran, Filipe Luis, Jurado, Santiago Solari, Juan Esnaider, Miquel Soler, Sebastian Losada, Hugo Sanchez sau Bernd Schuster au evoluat pentru cele două formaţii rivale.

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din Derby de Madrid

Portughezul nu mai joacă acum pentru Real Madrid dar a intrat în istorie începând cu data de 29 septembrie 2018. El a bifat atunci al 22-lea gol în istoria întâlnirilor directe şi l-a devansat pe Alfredo di Stefano (17).

  • LIVE VIDEO ONLINE | Atletico Madrid - Real Madrid, sâmbătă în direct la Telekom Sport

Raul este al treilea cel mai bun marcator din Derby de Madrid, urmat de Santillana şi Ferenc Puşkaş. Cele mai multe prezenţe în Derby de Madrid le are Francisco Gento, actualmente preşedinte de imagine al clubului Real Madrid. El are 42 de Derby-uri la activ, la egalitate cu Manolo Sanchis, dar cu mai multe minute jucate. Sergo Ramos este jucătorul activ cu cele mai multe derby-uri ale Capitalei.

Echipe probabile:

  • Atletico Madrid: Oblak - Trippier, Felipe, Gimenez, Lodi - Koke, Herrera, Saul, Joao Felix - Correa, D. Costa
  • Real Madrid: Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Nacho - Casemiro, Kroos, James Rodriguez - Bale, Benzema, Hazard

Afla mai multe despre: atletico madrid - real madridreal madridla ligaderby de madrid 

viewscnt
Articole similare