Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Atmosferă incredibilă creată de o echipă de liga a patra din Germania. Peste 30.000 de suporteri au cântat la unison "You'll Never Walk Alone"

VIDEO | Atmosferă incredibilă creată de o echipă de liga a patra din Germania.  Peste 30.000 de suporteri au cântat la unison "You'll Never Walk Alone"
Comentarii

"You'll Never Walk Alone" s-a auzit pe stadionul "New Tivoli" din Aachen, din vocile a 33.000 de suporteri, acolo unde echipa gazdă, Alemannia, a înfruntat Bayer Leverkusen, în primul tur al Cupei Germaniei.

În Germania, fotbalul a atins cote supreme în ceea ce priveşte respectul, devotamentul, pasiunea. O echipă din al patrulea eşalon, Alemannia Aachen, a creat o atmosferă incredibilă, pe stadionul "New Tivoli", acolo unde peste 33.000 de suporteri au cântat, la unison "You'll Never Walk Alone", în partida cu Bayer Leverkusen, în primul tur al Cupei Germaniei. În plus, fanii şi-au încurajat necontenit favoriţii, chiar dacă n-au avut nicio şansă împotriva fostei finaliste a Ligii Campionilor. Leverkusen s-a impus cu scorul de 4-1 (2-0) (Hackenberg-autogol, Volland, Bailey, Havertz/ Batarilo) şi a acces în turul următor al competiţiei. La final, jucătorii ambelor echipe au fost aplaudaţi la scenă deschisă, în semn de apreciere pentru regalul sportiv oferit pe terenul de joc. O lecţie despre ce înseamnă fotbalul în Germania, unde se poate umple un stadion cu 33.000 de suporteri, chiar dacă echipa a ajuns în liga a patra.

Alemannia Aachen este o echipă care în sezonul 2006/2007 juca în Bundesligă, dar regrograda la finalul acelui sezon. În echipă germană juca şi Laurenţiu Reghecampf, cel care avea să evolueze pentru Aachen, trei sezoane, între 2005 şi 2008. După retrogradarea în liga secundă, Alemannia Aachen a supravieţuit timp de patru sezoane, apoi a picat în liga a treia, urmată de o nouă retrogradare, în liga a patra, în sezonul 2011/2012. Sunt sezoane bune de când se încearcă revenirea în prim-planul fotbalului german, însă fără succes. cu toate acestea, fanii rămân de Champions League.

În afara lui Laurenţiu Reghecampf, la Alemannia Aachen a mai jucat un alt internaţional român, fosta glorie rapidistă, Ion Ionescu, între anii 1968-1970. De asemenea, alte nume importante ale fotbalului european au mai trecut pe la Aachen: Simon Rolfes, Lewis Holtby, Vedad Ibisevic, sau cunoştinţa fotbalului românesc, Lukasz Szukala. 

Afla mai multe despre: alemannia aachen 

viewscnt
Articole similare