Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | ATP în război cu Pique şi Cupa Davis. Premii fabuloase oferite pentru o nouă competiţie

VIDEO | ATP în război cu Pique şi Cupa Davis. Premii fabuloase oferite pentru o nouă competiţie

Tenis

Comentarii

ATP a pus la punct o competiţie concurentă Cupei Davis, care ar începe din 2020 şi care va pune la bătaie 15 milioane de dolari

Cupa Davis are concurenţă. La doar câteva luni după ce Federaţia Internaţională de Tenis şi Gerard Pique anunţau că schimbă din temelii felul în care va fi organizată din 2019 competiţia, ATP a dat o lovitură Cupei Davis. Prin intermediul lui Novak Djokovic, care este şi preşedinte al Consiliului Jucătorilor ATP, asociaţia jucătorilor profesionişti a anunţat înfiinţarea Cupei ATP.

Organizată pe principii similare Cupei Davis, noua întrecere va avea loc în 3 oraşe din Australia chiar înainte de primul turneu de Mare Şlem al anului.

Prima ediţie se va disputa între 3 şi 12 ianuarie 2020 şi va reuni echipe din 24 de ţări împărţite în 6 grupe. Fiecare echipă va fi formată din până la 5 tenismeni. Se joacă două meciuri de simplu şi unul de dublu iar din grupă se trece direct în sistem eliminatoriu. Criteriul de participare este poziţia în clasamentul mondial al celui mai bun jucător din fiecare ţară. 

La o asemenea competiţie premiile vor fi pe măsură: 15 milioane de dolari. În plus, câştigătorii vor primi şi 750 de puncte ATP.

Nu este prima competiţie de asemenea gen din istoria ATP: între 1975 şi 2012 a avut loc Cupa Mondială pe echipe de la Dusseldorf.

Cupa ATP a apărut însă şi ca o reacţie a jucătorilor la modificările radicale din Cupa Davis: din 2019, va exista un adevărat campionat mondial de tenis pe echipe. Timp de 2 săptămâni, la Madrid, vor juca 18 echipe calificate după un sistem controversat: 12 vor ajunge la faza finală  după ce dispută un baraj la începutul anului, cele 4 semifinaliste din anul precedent sunt calificate automat, iar două vor primi wild-card. Mulţi jucători de top au anunţat însă că cel mai probabil nu vor participa mai ales că nu au fost consultaţi când au fost decise schimbările.

Afla mai multe despre: tenisatpatp cup2020pique 

viewscnt
Articole similare