Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Au început examenele! Judo-ul românesc o caută pe noua Alina Dumitru

VIDEO | Au început examenele! Judo-ul românesc o caută pe noua Alina Dumitru

Alte sporturi

Comentarii

Dacă la fotbal se vorbeşte de noul Hagi, de ce să nu vorbim şi de noua Alina Dumitru din judo? E posibil să se fi aflat printre fetiţele care la începutul săptămânii au dat examen de centură.

Săptămâna a început cu mari emoţii pentru copiii care vor să le calce pe urme marilor campioni din judo-ul românesc. 30 de copii, începând cu vârsta de 5 ani, şi-au dat examenele pentru a-şi schimba culoarea centurii. 

"În clipa în care ştiu să demonstreze că se autoprotejează, numai pentru faptul că ştiu să cadă şi e un câştig pentru cei care practică judo, că ştiu să proiecteze, că ştiu lupta la sol. Când trec peste toate astea, primesc o treaptă în plus la centură. Centura se colorează şi asta înseamnă că ei evoluează" , a declarat Dan Deliu.

Nu a contat doar lupta de pe tatami: puştii au fost nevoiţi să treacă şi de partea teoretică. Pentru a deveni campioni în adevăratul sens al cuvântului, copiii trebuie să înveţe şi să respecte principiile de bază din judo. Chiar dacă majoritatea copiilor îi au ca idoli pe Messi sau pe Ronaldo, Dan Deliu este convins că sportul său îi modelează mult mai bine pe cei mici.

"E un sport inteligent motric. Aici nimic ce va urma nu este premeditat, trebuie să gândeşti întâi, e o luptă între două creiere. Care ia decizia mai rapid şi mai bine, ăla câştigă. La vârsta asta mică, fetele sunt puţin mai precoce. Dar băieţii vin din urmă şi apoi le depăşesc, pe la 10-12 ani" , a continuat Dan Deliu.

Afla mai multe despre: judodan deliualina dumitru 

viewscnt
Articole similare