Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | "Aur pentru România la Europenele din Franţa!" Cine e optimistul care crede asta

VIDEO | "Aur pentru România la Europenele din Franţa!" Cine e optimistul care crede asta

Handbal

Comentarii

România are nevoie de un singur punct cu Ungaria ca să nu stea la mâna rezultatelor şi să se califice în semifinale. Apoi are 75% şanse la medalii.

Un ciuda unui meci pierdut cu Olanda şi a unui joc destul de slab în prima parte, dar câştigat cu Spania, oamenii de handbal din România nu şi-au pierdut încrederea că naţionala lui Martin Ambros poate lua chiar medalia de aur. Ar fi prima din istoria handbalului feminin de la noi. Cel mai bun rezultat pâmă acum la Europene este bronzul din 2010. 

 "Prin prisma  rezultatelor şi dacă vom câştiga şi diseară, sigur suntem în semifinale. Deci e clar, o medalie o avem. Eu zic cel puţin o medalie, dacă nu ne vom bate pentru aia de aur. Vă spun ceva, dacă ajungem să jucăm cu rusoaicele, noi le batem pe rusoaice", a declarat fostul handbalist Laurenţiu Roşu pentru Telekom Sport. 

După prima fază a grupelor România avea cel mai bun atac, cea mai bună eficienţă în atac, cea mai bună poartă, cele mai multe blocaje reuşite. Lucrurile s-au mai schimbat două două meciuri din grupele principale. 

"Minusul aici este, mobilizarea în apărare. Dacă ne vom apăra bine, atacul va da gol. Eu nu pot să îi dau lui sfaturi (n.r. - lui Ambros Martin). Dacă mobilizează fetele foarte bine, vom câştiga. E treaba de mobilizare, de echipă. Nouă ne trebuie unitate, echipa.  Dacă echipa va fi unită şi se va apăra foarte bine, în sensul că va translata dintr-o parte în alta fără să lase spaţii de pătrundere, vom câştiga sigur", a mai spus Roşu. 

Laurenţiu Roşu este un fost mare handbalist al României, campion mondial universitar in 1973, maestru emerit al sportului, castigator al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua in 1977, de cinci ori campion al Romaniei şi fost preşedinte al clubului Steaua între 2000-2003.

Afla mai multe despre: romaniahandbalcampionatul europeanungaria,  

viewscnt
Articole similare