Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Aurelian Chiţu, la al treilea descălecat la Viitorul Constanţa. "Vrem să fim în play-off". A adus 1,4 milioane de euro în visteria clubului

VIDEO | Aurelian Chiţu, la al treilea descălecat la Viitorul Constanţa. "Vrem să fim în play-off". A adus 1,4 milioane de euro în visteria clubului

Fotbal

Comentarii

Nu este nicio greşeală dacă spunem că Aurelian Chiţu s-a întors acasă, la Viitorul Constanţa. Au trecut mai bine de 10 ani de când jucătorul născut la Ţăndărei şi-a părăsit echipa locală, Unirea Slobozia, pe atunci în liga a treia, şi a sosit la malul mării.

Aurelian Chiţu a fost în probe la PSV Eindhoven

În vara lui 2009, Aurelian Chiţu pleca din postura de golgeter al echipei Unirea Slobozia şi se anunţa un jucător promiţător. Avea doar 18 ani şi multe lucruri frumoase de demonstrat. Patru ani avea să joace la Viitroul, până să fie cedat la formaţie franceză Valenciennes pentru 700.000 de euro, în 2013. Cu câţiva ani înainte, fusese în probe la PSV Eindhoven, însă olandezii au decis să nu-l păstreze. Nu s-a impus în Hexagon, aşa că a luat drumul Greciei pentru e evolua la PAS Giannina. Nici acolo nu a rupt gura târgului, iar în 2014 se întoarcea în România, la Astra Giurgiu. Nu impresionează la Astra, iar giurgiuvenii îl lasă liber de contract. Numai bun pentru Gică Hagi, care îl readuce la Viitorul. După alte trei sezoane, Chiţu prinde un nou transfer, de data aceasta în liga secundă din Coreea, iar Viitorul Constanţa se alege din nou cu 700.000 de euro. Joacă doi ani fără două luni în Asia şi rămâne liber de contract.
 

VIDEO | Aurelian Chiţu, la al treilea descălecat la Viitorul Constanţa. "Vrem să fim în play-off"

 
Ajuns la 28 de ani, Gică Hagi îi întinde din nou o mână de ajutor fostului său elev, iar astăzi Chiţu a jucat 80 de minute în remiza amicală dintre Viitorul Constanţa şi Sturm Graz, încheiată 0-0, în cantonamentul din Antalya (Turcia). Atacantul şi-a stabilit ca obiectiv pe termen scurt calificarea cu echipa în play-off-ul Ligii 1, acolo unde Viitorul n-a lipsit în nicio ediţie de până acum.
 
"A fost o revenire foarte ok, părerea mea, chiar aveam nevoie de un meci. Nu mă aşteptam să joc chiar 80 de minute. Nu mă aşteptam să pot, dar a fost bine, mi-a prins foarte bine şi tuturor colegilor. Un meci de pregătire, un meci destul de geru, cu o echipă bună. Eu zic că ne-am descurcat destul de bine, ţinând cont că s-a adunat destul de multă oboseală şi nu suntem încă 100% pregătiţi. (Cum i-ai regăsit pe colegi?)  Cum îi ştiam. O echipă foarte frumoasă, un grup foarte unit, la fel, nimic schimbat. Vrem să fim în play-off, în primul rând. Avem patru meciuri foarte grele, cel mai important fiind primul, cel cu Iaşiul, dar eu am încredere că vom reuşi. Am mai făcut-o o dată la Iaşi, acum doi ani sau trei, nu mai ştiu exact, o putem face din nou", a declarat Aurelian Chiţu.
 
După 22 de etape, Viitorul Constanţa este pe locul 6, ultimul care asigură prezenţa în play-off, însă vine puternic din spate FC Botoşani, cu 33 de puncte. 
 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare