Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Aventura lui FCSB în Europa League s-a încheiat în turul trei preliminar. Slovan Liberec a câştigat meciul de la Giurgiu

VIDEO | Aventura lui FCSB în Europa League s-a încheiat în turul trei preliminar. Slovan Liberec a câştigat meciul de la Giurgiu

FCSB

Comentarii

FCSB nu va juca în grupele UEFA Europa League pentru al treilea an la rând. Roş-albaştrii au făcut faţă provocării lansate de focarul de coronavirus din cadrul echipei şi au pierdut meciul cu Slovan Liberec. În turul trei preliminar, cehii s-au impus cu scorul de 2-0 în faţa unei formaţii improvizate aliniate de câştigătoarea Cupei României.

VIDEO | FCSB - Slovan Liberec 0-2 (Yusuf Helal 63, Rabusic 82)

Echipele de start:

FCSB: Straton - Enache, Cană, Soiledis, Panţîru - Simion, Perianu(c), Şut - Petre, Karanovic, Caidao
Rezerve:  Udrea, Ion, Pantea, Horşia, Botezatu, Popescu, Ardelen

Slovan Liberec: Nguyen - Koscelnik, Kacharaba, Tijani, Mikula(c) - Beran, Hromada, Mara, Pesek - Yusuf Helal, Mosquera
Rezerve: Knobloch, Jugas, Rabusic, Matousek, Rondic, Fukala, Chalus

Final de meci. Slovan Liberec se impune cu scorul de 2-0, iar FCSB e eliminată din Europa League.

Min. 90+3 - Straton are o nouă intervenţie bună. Portarul lui FCSB îi parează şutul lui Mara.

Min. 82 - GOOOL!!! Slovan Liberec dă o nouă lovitură. Rabusic marchează pentru 2-0.

Min. 63 - GOOOL!!! Slovan Liberec deschide scorul prin Yusuf Helal.

Min. 62 - Şut scoate mingea cu capul de pe linia porţii lui Straton!

Min. 53 - Straton face minuni în poarta FCSB-ului! Portarul gazdelor apără o mingea extrem de dificilă a lui Kacharaba.

Min. 51 - Ratare uriaşă a lui Adrian Petre! Scăpat singur cu Nguyen, atacantul îl ia la ţintă pe portarul cehilor.

Min. 46 - Repriza a doua a început de la scorul de 0-0.

Min. 42 - O nouă ocazie de gol a lui Slovan Liberec! Straton parează lovitura de cap a lui Helal.

Min. 25 - Ocazie monumentală a lui Slovan Liberec. Lovitura de cap a lui Pesek se duce puţin pe lângă stâlpul din dreapta porţii lui Straton.

Min. 21 - Straton are o dublă paradă de senzaţie la o lovitură liberă executată de cehi din preajma careului de 16 metri.

Min. 20 - FCSB primeşte o nouă lovitură! Ştefan Cană îl faultează în postură de ultim apărător pe Mosquera şi este eliminat.

Min. 14 - Gazdelor li se refuză o lovitură de pedeapsă! Perianu este atacat în careul cehilor, dar arbitrul acordă simulare şi galben pentru căpitanul roş-albaştrilor.

Min. 10 - Ce lovitură primeşte FCSB! Karanovic s-a accidentat şi a fost înlocuit de Octavian Popescu.

Min. 9 - Ocazie FCSB! Şut trage puternic, dar mingea e reţinută în doi timp de Nguye.

Min. 1 - A început meciul!


Lotul roş-albaştrilor este decimat de infectările cu virusul asiatic, în timp ce cehii nu au niciun jucător depistat pozitiv. În condiţii normale, formaţia patronată de Gigi Becali ar porni cu prima şansă. Tradiţia în cupele europene şi valoarea lotului, per total, ar fi fost argumente suficiente care să îi plaseze pe bucureşteni drept principali favoriţi.

Chiar dacă ne raportam la palmaresul FCSB-ului exclusiv după 2003, gruparea pregătită de Toni Petrea a câştigat mult mai multe trofee în România decât a reuşit Slovan Liberec să îşi adjudece în Cehia. De asemenea, exceptând ultimii doi ani care au însemnat o adevărată “secetă europeană” pentru roş-albaştri şi sezonul 2015-2016, FCSB a fost o obişnuită a primăverilor europene din Cupa UEFA, viitoarea Europa League, evoluând de câteva ori şi în grupele Ligii Campionilor. În plus, cota de piaţă a roş-albaştrilor este de 29,65 milioane de euro, în timp ce cea a cehilor ajunge la doar 9,75, conform Transfermarkt.

Toate aceste cifre şi date contează prea puţin însă. Am văzut în turul al doilea Europa League, cu Backa Topola, un adversar cu o cotă apropiată cehilor, cât de greu le-a fost roş-albaştrilor să se califice din cauza problemelor declanşate de valul de infectări cu noul coronavirus. Acum, situaţia acestora este mult mai gravă.

LIVE VIDEO | FCSB - Slovan Liberec se joacă, joi, de la 20:30. Roş-albaştrii decimaţi de coronavirus încearcă o nouă minune

Nu mai puţin de 13 jucători sunt infectaţi cu COVID-19: Andrei Vlad (portar), Marius Briceag, Vali Creţu, Andrei Miron, Iulian Cristea (apărători), Ovidiu Popescu, Ionuţ Vînă, Darius Olaru, Andrei Pandele, Olimpiu Moruţan şi Florinel Coman (mijlocaşi), Sergiu Buş şi Alexandru Buziuc (atacanţi). Aşadar, se ştie cu certitudine că FCSB nu se va putea baza pe Olimpiu Moruţan şi Florinel Coman, care oricum era accidentat din Serbia, la meciul de diseară (n.r.- joi). În plus, conform informaţiilor apărute în presă, neconfirmate oficial de roş-albaştri la ora scrierii acestui material, şi Dennis Man, şi Florin Tănase sunt infectaţi cu coronavirus. Căpitanul FCSB-ului părea vindecat iniţial, însă un nou test i-a ieşit pozitiv.

În aceste condiţii, Gigi Becali a căutat cu disperare să îşi întărească echipa înaintea meciului cu echipă cehă. După ce înţelegerea cu Astra Giurgiu, referitoare la jucătorii  Vali Gheorhge, Constantin Dima, David Bruno şi Daniel Graovac a picat din cauza intervenţiei impresarilor, Becali a fost nevoit să se reorienteze rapid. Anamaria Prodan a confirmat, pentru Telekom Sport, că cei doi jucători de la Hermannstadt, David Caiado (atacant, 33 de ani) şi Goran Karanovic (atacant, 32 de ani), sunt în drum spre FCSB. Gigi Becali s-a înţeles cu Hermannstadt pentru împrumutul celor doi jucători, care, teoretic, ar putea fi fotbaliştii FCSB-ului pentru doar 24 de ore.

Cele mai importante faze ale meciului vor fi transmise, live text, pe site-ul www.telekomsport.ro.

Afla mai multe despre: fcsbeuropa leagueslovan liberec 

viewscnt
Articole similare