Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Barcelona l-a cumpărat pe noul "Andres Iniesta". "Este scandalos de bun"

VIDEO | Barcelona l-a cumpărat pe noul "Andres Iniesta".  "Este scandalos de bun"galerie foto
Comentarii

Barcelona şi-a asigurat serviciile mijlocaşului ofensiv de la Las Palmas, Pedri, în vârstă de 17 ani, în schimbul a cinci milioane de euro. Pe numele său întreg Pedro González López, spaniolul este considerat a fi urmaşul lui "Andres Iniesta", iar "The Guardian" l-a inclus în topul mondial al celor mai talentaţi jucători din luma al generaţiei sale.

Pedri a debutat la doar 16 ani în prima echipa a celor de la Las Palmas, atunci când antrenorul Pepe Mel şi-a asumat riscul de a-l arunca în focurile Segundei Divison. Nu s-a înşelat. Tânărul jucător şi-a demonstrat calităţile din prima clipă, iar în 10 meciuri în liga secundă din Spania a marcat deja de 3 ori. 

Evoluţiile foarte bune nu aveau cum să treacă neobservate în faţa granzilor Real Madrid şi Barcelona. Madrilenii au avut prima opţiune, însă au considerat că nu are calităţile necesare pentru a se justifica investiţia consistentă. Timpul a trecut, Pedri a trecut peste această nereuşită, şi-a văzut de drum, iar uşile către fotbalul mare s-au redeschis. Barcelona nu a stat prea mult pe gânduri şi a trimis în Insulele Canare 5 milioane de euro, plus alte bonsuri de performanţă. Pedri ar urma să ajungă pe Camp Nou din vara anului 2020. Până atunci, tânărul fotbalist evoluează meci de meci la Las Palmas.

"Înlocuirea lui Pedri ne va fi imposibilă. Este scandalos de bun şi nu în mult timp va fi un star al fotbalului spaniol", a declarat Pepe Mel, în presa spaniolă.

În aceste zile, Pedri se află împreună cu naţionala Spaniei la Campionatul Mondial destinat jucătorilor sub 17 ani. Ibericii a treuct de grupe după 2-0 cu Camerun (două pase de gol Pedri), 5-1 cu Tadjikistan şi 0-0 cu Spania. În faza optimilor de finală, Spania va înfrunta Senegalul.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare