Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Barcelona l-a prezentat oficial pe Arthur Melo

VIDEO | Barcelona l-a prezentat oficial pe Arthur Melo

FC Barcelona

Comentarii

Mijlocaşul brazilian Arthur Melo a fost astăzi prezentat oficial la FC Barcelona, după ce miercurea trecută a avut primul contact cu oraşul şi clubul. Catalanii au plătit pentru serviciile fotbalistului suma de 30 de milioane de euro, iar alte 9 milioane de euro ar putea fi livrate brazilienilor în funcţie de performanţele jucătorului.

Vizibil emoţionat, Arthur a făcut primele sale declaraţii în calitate de fotbalist al Barcelonei: "Sunt extrem de fericit, dar ştiu că nu va fi uşor pentru mine aici. Faptul că înaintea mea la Barcelona au evoluat mari fotbalisti brazilieni mă face fericit şi mândru în acelaşi timp, pentru că le pot călca astfel pe urme. Ştiu ca vin într-o altă ţară, că mă voi lovi de o nouă cultură, dar mă simt pregătit. Cunosc stilul de joc al echipei şi îl urmăresc de mult timp cu mare atenţie." a mărturisit Arthur.

Fotbalistul născut la Goiana a respins totuşi comparaţia cu Iniesta şi Xavi Hernandez, jucătorii pe care ar trebui să-i înlocuiscă în viziunea prese catalane: "Nu mă afectează comparaţia cu ei dimpotrivă, mă onorează! Dar ştiu că trebuie să demonstrez de ce am fost adus aici. Sunt perfect conştient de performanţele lor şi stiu că la Barcelona ei au scris istorie. Voi munci pentru a mă ridica la un nivel apropiat de ei”.

Arthur crede că mutarea pe Camp Nou îl va ajuta enorm în carieră şi consideră că grupării catalane nu-i lipseşte absolut nimic pentru a face performanţă în următoarele sezoane: "Aici pot creşte, mă pot dezvolta profesional aşa cum mi-am dorit mereu şi sunt sigur că de aici voi putea face mai uşor pasul spre naţionala Braziliei. Cred că Barcelonei nu-i lipseşte nimic în acest moment. Are jucători fenomenali, iar eu pot aduce un plus pentru că sunt un fotbalist de posesie, iar asta se potriveşte perfect cu filosofia clubului", a încheiat Arthur.

Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo are 21 de ani şi se află la prima experienţă în Europa. Fotbalistul a bifat 70 de prezenţe în tricoul lui Gremio, înainte de a semna cu FC Barcelona. In Brazilia, Arthur a câştigat 5 trofee cu Gremio şi a fost inclus în echipa ideală a sezonului trecut. Momentan, mijlocaşul transferat în această vară la FC Barcelona nu a debutat în naţionala Braziliei.

Afla mai multe despre: barcelona 

viewscnt
Articole similare