Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Barcelona - Real Madrid 0-0. Au dat-o la pace în El Clasico. Barca a avut cea mai mare ocazie, Real a avut un gol anulat

VIDEO | Barcelona - Real Madrid 0-0. Au dat-o la pace în El Clasico. Barca a avut cea mai mare ocazie, Real a avut un gol anulatgalerie foto

Real Madrid

Comentarii

Barcelona - Real Madrid, ultimul El Clasico din acest deceniu, s-a terminat la egalitate, 0-0. Barca a avut cea mai mare ocazie a partidei, în timp ce Real a cerut un penalty în prima repriză şi a avut un gol anulat pe motiv de offside. A fost primul El Clasico terminat 0-0 pe Camp Nou după mai bine de 17 ani.

Episodul cu numărul 243 din El Clasico le-a pus faţă în faţă pe Barcelona şi pe Real Madrid la egalitate de puncte, pentru prima dată după 4 ani şi jumătate. Iar în teren situaţia a fost la fel de echilibrată. Galacticii lui Zidane au ameninţat primii poarta lui Ter Stegen, care a fost salvat de Lenglet, la ocazia lui Benzema. Sergio Ramos nu s-a lăsat mai prejos şi la al 43-lea clasic spaniol din carieră, record absolut, i-a refuzat golul lui Messi. Argentinianul a trecut apoi în rolul de servant. A inventat o pasă genială pentru Jordi Alba, care nu a nimerit ţinta. În actul secund s-a jucat mult mai dur, iar fazele de poartă au fost mult mai puţine. Bale reuşise să deschidă scorul, dar golul său a fost anulat pentru un offiside milimetric la Ferland Mendy, iar El Clasico s-a încheiat fără goluri.


VIDEO | Barcelona - Real Madrid 0-0

ECHIPELE DE START

Barcelona: ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba - Sergi Roberto, Rakitic, de Jong - Messi, Suarez, Griezmann

Rezerve: Neto, Umtiti, Alena, Busquets, Vidal, Perez, Fati

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Mendy - Kroos, Casemiro, Valverde - Bale, Benzema, Isco
Rezerve: Areola, Militao, Nacho, Modric, Vinicius Jr, Rodrygo

Min. 90: Partida va fi prelungită cu cel puţin cinci minute. 

Min. 72: GOL Real Madrid! Bale trimite mingea în poartă, dar golul este anulat pentru un offisde la Mendy, cel care i-a centrat lui Bale. 

Min. 60: Ocazie Barcelona! Griezmann a trecut surprinzător de un fundaş al Realului, i-a pasat lui Messi, care a trimis incredibil de slab. 

A început partea secundă. 

Min. 44: Ocazie Real Madrid! Valverde loveşte din plin mingea din afara careului, dar şutul său este pe centrul porţii, iar ter Stegen reţine fără probleme. 

Min. 41: Ocazie Barcelona! Leo Messi i-a trimis o pasă genială lui Jordi Alba, care trimite din prima puţin pe lângă poartă. 

Min. 30: Ocazie Barcelona! Courtois a ieşit din poarta pentru a respinge o centrare, mingea a ajuns la Messi, care a trimis spre poarta goală, însă Ramos, dezechilibrat, a reuşit să respingă. 

Min. 17: Ocazie Real Madrid! Casemiro a fost la un pas să înscrie cu o lovitură de cap, însă Pique a respins de pe linia porţii. 

Min. 10: Ocazie Real Madrid! Isco îi trimite o pasă superbă, cu călcâiul, lui Benzema. Şutul francezului se opreşte în braţele lui ter Stegen. 

Min. 4: Prima acţiune importantă a meciului. Messi a trimis o pasă superbă către Jordi Alba, fundaşul i-a trimis direct lui Luis Suarez, dar atacantul nu a prins mingea. 

A început meciul. 


UPDATE | Anunţat iniţial titular, Sergio Busquets a întâmpinat probleme medicale şi a fost înlocuit în primul "11". 


UPDATEAşa arată Camp Nou cu două ore înainte de primul fluier din El Clasico. 


UPDATE | Avem imagini din vestiarele ambelor echipe, cu doar câteva ore înainte de marele meci. 


UPDATE Momente de coşmar pentru un jucător de la Barcelona, înainte de El Clasico! I-a fost "spartă" casa. Citeşte AICI întreg articolul.


UPDATEDetaliul mai puţin ştiut de la El Clasico. Recordul absolut stabilit de Real Madrid. Citeşte AICI întreg articolul.


UPDATE | Bornă istorică pentru Messi. În meciul de azi cu Real Madrid, argentinianul îl va egala pe legendarul Xavi la numărul de derby-uri cu rivala istorică. Xavi a jucat de 42 de ori în El Clascio, iar Messi va atinge şi el această cifră în partida care va începe de la ora 21:00, în direct pe Telekom Sport 1 şi  pe telekomsport.ro.


UPDATE | Delegaţia Realului a ajuns la Barcelona. Zidane şi fotbaliştii de la Madrid vor fi foarte bine păziţi de forţele de ordine la hotelul unde se vor caza. Cei de la Real Madrid au postat pe Twitter un club cu sosirea în Catalonia.


UPDATE | Selecţionerul echipei naţionale a Spaniei, Luis Enrique, va asista la marele meci din această seară, anunţă spaniolii. Luis Enrique, proaspăt revenit în funcţia de selecţioner după perioada de pauză provocată de decesul fiicei sale, revine astfel pe stadionul pe care a antrenat între 2014 şi 2017.

Pentru cel puţin 90 de minute, Planeta se opreşte în loc. Rivalitatea eternă dintre cele mai mari echipe ale Spaniei, Real Madrid şi FC Barcelona dă naştere unui nou duel de foc în La Liga, în direct la Telekom Sport. Va fi episodul cu numărul 242 dintre cele două formaţii, sau 275 cum ar spune spaniolii care i-au în calcul şi cele 33 de meciuri amicale disputate de-a lungul timpului de cele două formaţii.

Barcelona - Real Madrid, El Clasico, a fost reprogramat pe 18 decembrie, după ce trebuia iniţial să se dispute pe 26 octombrie. Ulterior, din cauza protestelor din regiune a existat marele risc ca meciul  să fie din nou, amânat.

Barca şi Real sunt pe primele două locuri in Spania, la egalitate de puncte. Madridul a pierdut un singur meci in deplasare, 0-1 la Mallorca, in timp ce Barca a bătut tot pe teren propriu: 7 victorii in 7 meciuri. Golaverajul catalanilor pe Camp Nou in actuala stagiune este impresionant: 30-9! Adica o medie de patru goluri marcate pe meci adversarilor din La Liga!

Ultima dată când Rela Madrid a câştigat un Clasico pe Camp Nou se intâmpla în 2017 într-un meci contând pentru Supercupa Spaniei. Cristiano Ronaldo marca fenomenal într-o seara perfectă a madrilenilor, care aveau să se impună cu scorul de 3-1. În octombrie 2018, Barcelona zdrobea Real Madrid, scor 5-1, o partida care avea să ducă la demiterea antrenorului Julen Lopetegui.

4 victorii are Real în ultimele 10 deplasări pe Camp Nou, în aprilie 2016 reuşind ultimul succes în campionat pe terenul eternei rivale. În ultimele două confruntări directe, Los Blancos nu au marcat niciodată contra Barcelonei, pierzând ambele jocuri, scor 0-1 şi 0-3 în 2019. De altfel, Real Madrid poate încheia acest an fără victorie in faţa catalanilor. În returul Cupei Regelui din debutul anului, Real a remizat 1-1 pe Camp Nou, după ce Lucas Vazquez marca încă din minutul 6, iar Malcom egala pentru formaţia blaugrana. Niciunul dintre ei nu se va afla diseara pe teren.

Barcelona - Real Madrid 2019 LIVE VIDEO ONLINE - Scurt background istoric: rivalitatea politică şi regională transpusă pe terenul de fotbal pentru 90 de minute

Din 1930 încoace, FC Barcelona a dezvoltat puternic sentimentul de identitate a catalanilor, un detaliu care se opune evident, centralizării puterii de la Madrid.

Barcelona s-a aflat în topul organizaţiilor care urmau să fie anihilitate de facţiunea naţională, imediat după comunişti, anarhişti şi independentişti. În timpul dictaturii Francquiste, majoritatea cetăţenilor din Barcelona s-au opus puternic regimului fascist. În timpul dictaturilor lui Miguel Primo de Rivera şi ale lui Francisco Franco, toate limbile şi identităţile regionale din Spania au fost restricţionate. În această perioadă, Barcelona şi-a câştigat motto-ul Més que un club (română: Mai mult decât un club) datorită presupusei sale legături cu naţionalistul catalan, precum şi cu credinţele progresiste. În timpul regimului Franco, cu toate acestea, Barcelona a trecut pe profit datorită relaţiei sale bune cu dictatorul la nivel de conducere, oferindu-i chiar două premii.  Legăturile dintre oficialii de la acea vreme ai clubului Real Madrid şi regimul franciist erau într-adevăr de necontestat;  pentru majoritatea catalanilor, Real Madrid era considerat „clubul Puterii”, în ciuda faptului că preşedinţii ambelor cluburi precum Josep Sunyol şi Rafael Sánchez Guerra, au avut fiecare de suferit de pe urma susţinătorilor lui Franco în războiul civil spaniol.

Duelul istoric dintre cele două formaţii continuă miercuri, 18 decembrie, în direct la Telekom Sport, cu episodul 179 din La Liga. O competiţie în care cele două mari rivale şi-au împărţit până acum victoriile: câte 72 fiecare. Alte 34 de meciuri dintre cele două echipe s-au terminat la egalitate.

Barcelona - Real Madrid 2019 LIVE VIDEO ONLINE - 19 iunie 1943, ziua în care Real Madrid a umilit Barcelona

Pe 19 iunie 1943 s-a inregistrat cea mai mare diferenţă de scor dintre cele două rivale. Madrilenii câştigau in Cupa Regelui Spaniei cu scorul de 11-1, oferind astfel şi cea mai mare diferenţă de scor înregistrată vreodată intre Real şi Barca.

Victoria cea mai clară a catalanilor a fost înregistrata pe 24 septembrie 1950, atunci când FC Barcelona s-a impus tot în campionat, scor 7-2.

În perioada 25 ianuarie 1948 - 15 ianuarie 1949, FC Barcelona a obţinut cele mai multe victorii consecutive in El Clasico (6). Înre 31 ianuarie 1931 şi 3 februarie 1935 s-a înregistrat perioada cea mai lungă fără înfrângere a uneia dintre cele două echipe. Real Madrid încheia atunci patru ani şi 14 meciuri fără înfrângere în faţa catalanilor.

Ultimii ani de rivalitate au adus de asemenea statistici interesante. Intre 27 aprilie 2011 şi 13 august 2017, FC Barcelona a bifat cea mai lungă perioadă din El Clasico în care una dintre cele două formaţii a marcat meci de meci. Formaţia azulgrana marca atunci în fiecare dintre cele 23 de meciuri disputate contra rivalilor.

Barcelona - Real Madrid 2019 LIVE VIDEO ONLINE - Bornă istorică pentru Sergio Ramos şi Leo Messi

Cel mai probabil, atât Leo Messi, cât şi Sergio Ramos vor evolua din primul minut în partida de miercuri. Pentru Messi, va fi El Clasico cu numărul 42, cifră prin care îi egalează pe Manuel Sanchis, Francisco Gento sau Xavi. In schimb, căpitanul Realului va deveni fotbalistul cu cele mai multe El Clasico jucate in toată istoria fotbalului spaniol: 43.

Barcelona - Real Madrid 2019 LIVE VIDEO ONLINE - Cine arbitrează El Clasico: Hernández Hernández a trezit mânie în tabăra madrilenă

Partida va fi arbitrată de Alejandro José Hernández Hernández, un arbitru în vârstă de 37 de ani. Acesta a acordat in ultimele 6 meciuri pe care le-a arbitrat nu mai puţin de 30 de cartonaşe galbene!

Alejandro José Hernández Hernández acordă în medie 23 de faulturi per meci şi are un total de 45 de galbene şi 2 cartonaşe roşii acordate în actuala stagiune. Media cartonaşelor galbene acordate pe meci este de 5.

Născut în Insulele Canare, Hernandez a debutat în La Liga în 2012 şi este arbitru FIFA din 2014.  În urmă cu trei sezoane a fost desemnat cel mai bun arbitru spaniol, primind din partea Federaţiei, Premiul Vicente Acebedo.

Delegarea lui Hernandez Hernandez pentru El Clasico 2019 Barcelona-Real Madrid a stârnit mânie în tabăra madrilenă. Va fi cel de-al patrulea meci pe care centralul îl va arbitra între cele două formaţii, iar palmaresul este unul care pune gruparea blanco în gardă. Fanii Realului nu pot uita cele două eliminări dictate de Hernandez împotriva lui Sergio Ramos, nici golul (greşit) anulat lui Gareth Bale şi nici acel penalty cât se poate de clar la Marcelo. În plus, din camera VAR se remarcă prezenţa lui Burgos Bengoetxea, un arbitru care l-a eliminat gratuit în 2017 pe Cristiano Ronaldo, o eliminare care l-a împiedicat pe starul portughez să joace 5 meciuri în debutul sezonului, când foarte probabil, Madridul a pierdut titlul.

Barcelona - Real Madrid 2019 LIVE VIDEO ONLINE - Realul şi-a pierdut cel mai bun marcator din El Clasico

Cristiano Ronaldo nu mai joacă la Real Madrid. Portughezul a plecat la 33 de ani pe 105 milioane de euro la Juventus Torino. Cel mai bun marcator din istoria clubului madrilen era şi cel mai bun marcator al clubului în toată istoria El Clasico. Ronaldo punctase de 18 ori în poarta Barcelonei, 5 dintre goluri fiind marcate în Cupa Spaniei.

Barcelona îl are încă pe Lionel Messi, fotbalistul cu cele mai multe goluri în istoria duelurilor directe: 26 de goluri. Cristiano Ronaldo este şi fotbalistul cu cele mai multe meciuri derby în care a marcat consecutiv (7 goluri în 6 meciuri consecutive), iar Lionel Messi este cel mai bun pasator din istoria El Clasico (14 assist-uri). Recordul de apariţii îl deţine Manuel Sanchis de la Real Madrid cu 43 de prezenţe, la egalitate cu Sergio Ramos. Gento, Messi şi Xavi îl urmează cu câte 42 de meciuri.

Barcelona - Real Madrid 2019 LIVE VIDEO ONLINE - Absenţi în El Clasico 2019

Eden Hazard a fost accidentat de către coechipierul său de la echipa naţională, Thomas Meunier. Prin urmare, şeptarul galacticilor va rata El Clasico şi va lipsi de pe gazon între patru şi şase săptămâni. De la Real Madrid vor lipsi de asemenea Marco Asensio (accidentat de mai mult timp), James Rodriguez, Lucas Vazquez şi foarte probabil, Marcelo Viera.

FC Barcelona nu va putea conta pe serviciile lui Ousmane Dembele, accidentat şi el recent. Jordi Alba are şanse importante să fie refăcut la ora meciului, în timp ce portughezul Nelson Semedo are şi el probleme medicale, dar ar putea evolua contra Realului. 

Conform Radio Catalunya, Estadio Camp Nou nu se va umple la ora meciului. Mobilizarea organizaţiei Tsuanmi Democratic, organizaţie care lupta pentru drepturile şi interesele catalanilor afectează desfăşurarea partidei, o parte dintre fanii blaugrana considerând meciul ca fiind unul cu un grad ridicat de securitate.  În plus, partida a fost reprogramată in zi lucrătoare, detaliu care va afecta de asemenea prezenţa unui număr uriaş de spectatori la meci.

Echipele probabile:

  • FC Barcelona: ter Stegen - Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba - Busquets, Rakitic, de Jong - Messi, Luis Suarez, Griezmann
  • Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Mendy - Casemiro, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Isco

 Galerie foto

Afla mai multe despre: el clasico 2019real madridfc barcelonatelekom sport 

viewscnt
Articole similare