Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Barcelona - Valencia, scor 2-1. Catalanii stabilesc un nou record de invincibilitate în La Liga

VIDEO | Barcelona - Valencia, scor 2-1. Catalanii stabilesc un nou record de invincibilitate în La Liga

FC Barcelona

Comentarii

FC Barcelona a învins, sâmbătă, cu scorul de 2-1, echipa Valencia, în etapa a 32-a din La Liga. Luis Suarez şi Samuel Umtiti au înscris pentru învingători, golul oaspeţilor fiind marcat de Dani Parejo, din lovitură de la 11 metri.

Este cel de-al 39-lea meci fără înfrângere în campionat pentru Barcelona, care stabileşte un nou record de invincibilitate pe plan intern. Echipa catalană a doborât recordul deţinut de Real Sociedad, care a avut un parcurs de 38 de partide fără eşec, în perioada 1979-1980.

La doar patru zile de la eliminarea surprinzătoare din Liga Campionilor, Barcelona a primit vizita Valenciei în derbiul rundei în La Liga. Dar înfrângerea ruşinoasă suferită contra Romei nu s-a resimţit în jocul elevilor lui Ernesto Valverde. Luis Suarez a deschis scorul după doar un sfert de oră de joc, după o pasă ideală primită de la Coutinho. Oaspeţii au fost cât pe ce să restabilească egalitatea după doar zece minute, însă Rodrigo l-a iertat pe ter Stegen, care greşise nepermis şi-i lăsase pe adversari în poziţie de gol.

Acelaşi Rodrigo a trecut pe lângă egalare în startul părţii secunde, iar după numai un minut s-a făcut 2-0. Coutinho a jucat din nou rolul de servant şi i-a aşezat mingea pe cap lui Umtiti, dintr-un corner, iar fundaşul francez a înscris primul său gol în această ediţie din La Liga. Apoi, Iniesta şi Messi au trecut rând pe rând pe lângă 3-0, dar cei care au marcat au fost oaspeţii. Parejo a reuşit să puncteze norocos din penalty, în urma unei greşeli a lui ter Stegen, care dăduse impresia că va reţine.

S-a terminat 2-1, iar Barcelona rămâne invincibilă în La Liga şi are 14 puncte avans faţă de principala urmăritoare, Atletico, cu şase etape înainte de final.

Barcelona - Valencia 2-1 (Luis Suarez 15', Umtiti 51'/Parejo 87'-penalty)

Min. 90+2: Denis Suarez ratează din poziţie de singur cu portarul, după o pasă primită în faţa porţii de la Messi

Min. 87: Gol, Valencia! Parejo transformă un penalty, cu ajutorul unei gafe a lui ter Stegen, care a reţinut în primă fază, apoi a scăpat mingea în poartă

Min. 78: Messi trimite puţin pe lângă, după o acţiune personală

Min. 70: Andres Iniesta, cât pe ce să ducă scorul la 3-0, însă Neto este atent şi intervine la reluarea acrobatică a mijlocaşului spaniol

Min. 51: Gol! 2-0 Barcelona, după ce Umtiti înscrie cu capul, de la prima bară, în urma unui corner executat de Coutinho

Min. 50: Încă o ocazie imensă irosită de Rodrigo

Min. 24: Rodrigo trece pe lângă egalare, după o gafă a lui ter Stegen

Min. 15: Gol, Barcelona! Luis Suarez deschide scorul din apropiere, după ce reia din prima, la colţul scurt, o pasă ideală primită de la Coutinho

Min. 1: A început primul meci al Barcelonei după eliminarea ruşinoasă suferită în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

ECHIPE DE START:

BARCELONA: ter Stegen - Roberto, Pique, Umtiti, Alba - Paulinho, Busquets, Iniesta (D. Suarez 84') - Messi, Suarez, Coutinho (Dembele 79')

VALENCIA: Neto - Vezo, Gabriel, Garay, Gaya - Guedes (A. Perreira 69'), Kondogbia, Parejo, Soler, Mina (L. Vietto 71') - Rodrigo (Zaza 80')


Eliminată ruşinos de AS Roma din Liga Campionilor, Barcelona vrea să se împace cu fanii cu o victorie clară în derby-ul cu Valencia. ”Liliecii” lui Marcelino sunt însă neînvinşi în ultimele nouă etape din La Liga, aşa că Messi şi compania nu vor avea deloc o misiune uşoară.

În partida tur, Valencia şi Barcelona au terminat la egalitate, dar catalanii au totuşi un avantaj moral în faţa oaspeţilor de azi.

Cele două grupări s-au întâlnit şi în Cupa Spaniei, acolo unde Barcelona s-a impus în ambele manşe. A fost 1-0 pe Camp Nou şi 2-0 pe Mestalla.

Afla mai multe despre: barcelonavalenciala liga,  

viewscnt
Articole similare