Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Belenenses, obligată să joace cu 2 portari cu Benfica, din cauza cazurilor de COVID. Partida a fost oprită în minutul 48

VIDEO | Belenenses, obligată să joace cu 2 portari cu Benfica, din cauza cazurilor de COVID. Partida a fost oprită în minutul 48galerie foto

Campionate

Comentarii

Meciul dintre Belenenses şi Benfica Lisabona s-a transformat într-un fiasco după ce gazdele n-au putut să treacă decât 9 jucători pe foaia de joc, din cauza numeroaselor cazuri de îmbolnăvire cu virusul COVID-19.

Campionatul Portugaliei a oferit unul dintre cele mai controversate episoade din acest sezon. Cei de la Belenenses s-au confruntat cu un focar de coronavirus şi au cerut reprogramarea partidei cu Benfica, însă au fost refuzaţi.

S-a ajuns astfel în situaţia în care Belenenses a început meciul cu doar 9 jucători trecuţi pe foaie, dintre care 2 au fost portari. Unul dintre portari a fost utilizat ca jucător de câmp.

Rezultatul de la Belenenses - Benfica Lisabona n-a surprins pe nimeni

De teama unor sancţiuni dure, cei de la Belenenses s-au văzut obligaţi să înceapă meciul cu doar 9 jucători pe foaie. Desfăşurarea partidei a fost previzibilă. Primul gol a venit încă din minutul 1 şi la pauză tabela arăta 7-0.

Repriza a doua nu s-a mai jucat însă în întregime, după ce Belenenses a ieşit de la vestiare cu doar 7 jucători. Monteiro, portarul folosit ca jucător de câmp, a transmis că nu mai poate continua meciul din cauza unei accidentări.

Până la urmă, partida a fost oprită în minutul 48, dar numai după ce arbitrul de centru s-a consultat cu observatorul partidei.

Meciul a stârnit o mulţime de reacţii de revoltă şi autorităţile fotbalistice din Portugalia au fost arătate cu degetul, deoarece n-au fost de acord să-l reprogrameze.

Sporting Lisabona, rivala celor de la Benfica, a postat un comunicat oficial în care condamnă evenimentele:

”Un episod negru în istoria fotbalului portughez, care e şi-aşa murdărit permanent de suspiciuni de corupţie. Fotbalul portughez a fost rănit azi, la fel şi cluburile sale. Ce s-a petrecut are implicaţii serioase în ceea ce priveşte credibilitatea campionatului şi a celor care-l conduc”, se arată în comunicatul lui Sporting.

La pauză, în drumul spre vestiare, Rui Pedro Soares - preşedintele lui Belenenses, a izbucnit în lacrimi: ”N-am cerut să fie amânat meciul. Nici celor de la Benfica, nici Ligii. Nu ştim ce se va întâmpla, dar Belenenses nu va cere aşa ceva”, spusese conducătorul portughez înainte de meci”.

Afla mai multe despre: belenenses 

viewscnt
Articole similare