Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Benfica - Ajax 2-2. Meci spectaculos la Lisabona! Haller, gol şi autogol

VIDEO | Benfica - Ajax 2-2. Meci spectaculos la Lisabona! Haller, gol şi autogol
Comentarii

Benfica şi Ajax au remizat, scor 2-2 la Lisabona, în turul optimilor de finală din Liga Campionilor.

Benfica - Ajax LIVE VIDEO 2-2 (Haller 26 - ag, Yaremchuk 72 / Tadic 18, Haller 29)

Echipele de start:

Benfica: Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Silva, Weigl, Taarabt, Everton - Ramos, Nunez

Ajax: Pasveer - Mazraoui, Timber, Martinez, Blind - Alverez, Berghius, Gravenberch - Antony, Haller, Tadic

Min. 90+4 - Final de meci.

Min. 72 - GOOOOLLLL BENFICA! Yaremchuk înscrie cu capul din apropiere, după un şut respins în faţă de portarul Pasveer.


Min. 29 - GOOOOOLLL AJAX! Haller îşi repară greşeala de la autogol şi marchează pentru "lăncieri". Atacantul a reluat în poartă din apropiere o minge respinsă în faţă de portar.


Min. 26 - GOOOOOOLLL BENFICA! Autogol! Haller îşi deviază mingea în proprie poartă, după un şut-centrare a lui Vertonghen.


Min. 18 - GOOOOOOLLLL AJAX! Tadic înscrie cu un şut frumos din interiorul careului, după o centrare a lui Mazraoui.


Min. 1 - A început meciul.


În ultima zi a manşei tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor, pe lângă duelul dintre Atletico Madrid şi Manchester United, care va fi arbitrat de Ovidiu Haţegan, va avea loc şi o dispută foarte interesantă între Benfica şi Ajax. Partida va începe de la ora 22:00.

Benfica a terminat, surprinzător, pe locul al doilea Grupa E, în spatele lui Bayern Munchen, dar în faţa celor de la Barcelona şi Dinamo Kiev.

”Vulturii” din Lisabona au cucerit de două ori cel mai titrat trofeu la nivel de cluburi. Au triumfat de două ori în Cupa Campionilor Europeani, în 1961 şi 1962. Dar au mai jucat şi alte cinci finale: 1963, 1965, 1968, 1988 şi 1990.

De partea cealaltă, Ajax a terminat cu maxim de puncte Grupa C, una din care au mai făcut parte Sporting Lisabona, Borussia Dortmund şi Beşiktaş Istanbul.

De asemenea, ”lăncierii” dau şi golgheterul solitar al competiţiei. Sebastian Haller are 10 goluri marcate, cu unul mai mult decât Robert Lewandowski.

Formaţia din Amsterdam a triumfat de patru ori în cea mai galonată competiţie intercluburi din Europa (1971, 1972, 1973, 1995).

Unul dintre duelurile de referinţîă dintre cele două cluburi a avut loc în sferturile Cupei Campionilor Europeni, în sezonul 1968-1969.

În tur, la Amsterdam, portughezii au câştigat cu 3-1.Totuşi, la returul ”Estadio Da Luz”, lusitanii au fost luaţi pe sus de un anume Johan Cruyff, care la nici 22 de ani se anunţa ca o mare viitoare legendă a fotbalului european şi mondial, ceea ce avea să devină ulterior.

La acel meci, tănărul Cruyff a dat două goluri. S-a mai jucat un al treilea meci, pentru a se decide învingătoarea. Ajax s-a impus cu 3-0, iar în anii următori a triumfat de trei ori consecutiv în Cupa Campionilor Europeni, succes la care a contribuit decisiv şi antrenorul român Ştefan Kovacs.

În ”dubla” din acest an, Ajax pleacă drept favorită în faţa celor de la Benfica. Cu mult-apreciatul Erik Ten Hag pe bancă, ”lăncierii” vor să atingă cel puţin performanţa din sezonul 2018-2019, atunci când au ajuns în semifinalele Ligii Campionilor.

Afla mai multe despre: ajaxbenficaliga campionilor 

viewscnt
Articole similare