Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Bogdan Lobonţ la primul meci ca antrenor principal. Cum a fost debutul fostului mare internaţional român la U Cluj

VIDEO | Bogdan Lobonţ la primul meci ca antrenor principal. Cum a fost debutul fostului mare internaţional român la U Cluj

Liga 2

Comentarii

Bogdan Lobonţ a debutat pe banca Universităţii Cluj şi, totodată, a debutat în noul său rol de antrenor principal. Chiar dacă a anunţat că se va apuca oficial de treabă de la 1 ianuarie, fostul mare internaţional român nu a putut sta departe foarte mult timp de noul său proiect.

Vocal, dezinvolt şi decis. Aşa a părut Bogdan Lobonţ la debutul sau în cariera de antrenor. Noul antrenor al Universităţii Cluj a debutat cu o victorie importantă în noua sa aventură profesională, formaţia sa, Universitatea Cluj câştigând partida cu liderul seriei, Chindia Târgovişte, echipa pregătită de un alt fost mare internaţional român, Viorel Moldovan.

Meciul dintre U Cluj şi Chindia Târgovişte a schimbat liderul în Liga 2. După victoria cu 3-1 ardelenii o detronează chiar pe Chindia şi aşteaptă celelalte rezultate ale etapei pentru a vedea dacă termină anul pe primul loc.

La Cluj s-a jucat pe un frig năprasnic, dar fanii "sepcilor roşii" au ţinut să fie alături de favoriţii lor şi de Bogdan Lobonţ la debutul acestuia pe banca tehnică a clujenilor.

Coregrafia specială pregătită cu ocazia Centenarului şi acordurile celebrului "Treceţi batalioane române Carpaţii" au dat parcă aripi echipei clujene care a anulat reuşita lui Mihaiu din minutul 13 şi a marcat prin Haţiegan (x2) şi Gavra, pentru primul succes al lui Lobonţ ca antrenor principal.

Antrenorul Bogdan Lobonţ a abordat partida cu un sistem de joc foarte des folosit în fotbalul olandez şi chiar în cel italian. Adică două izvoare fotbalistice şi inspiraţionale pentru un fost fotbalist care a făcut senzaţie de-alungul carierei sale în Eredivisie şi Serie A. Lobonţ şi-a aşezat formaţia într-un 4-3-3, cu Dur Bozoanca între buturi, Coman, Abrudan, Cordoş şi Berci în defensivă, o linie de trei mijlocaşi formată din Taub, Gabriel Giurgiu şi Sepsi şi trei atacanţi. Doi dintre ei mobili (Haţiegan şi Ursu) şi un vârf clasic, precum Cristi Gavra, indiscutabil unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti din liga 2. Golurile meciului U Cluj - Chindia Târgovişte le puteţi urmări aici.

De când a început să se implice Bogdan Lobonţ la echipă, ”U” Cluj a disputat cinci partide în campionat. Trei victorii, în meciurile cu Academică Clinceni (3-0), Pandurii (5-1) şi Metaloglobus (1-0), şi două remize, cu Sportul Snagov (0-0) şi CS Baloteşti (0-0), au înregistrat clujenii. În privinţa golaverajului, în cele patru partide alb-negrii au primit doar un gol şi au marcat nouă.

Afla mai multe despre: bogdan lobonţu clujdebutlobonţ antrenor 

viewscnt
Articole similare