Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Buffon sau Peruzzi? Mutu are răspunsul şi rememorează o întâmplare care încă îi dă fiori: "Parcă alerga un urs în spatele meu"

VIDEO | Buffon sau Peruzzi? Mutu are răspunsul şi rememorează o întâmplare care încă îi dă fiori: "Parcă alerga un urs în spatele meu"
Comentarii

Fostul internaţional Adrian Mutu a acceptat provocarea Telekom Sport şi a făcut o comparaţie între doi dintre cei mai buni portari din istoria naţionalei Italiei: Gianluigi Buffon şi Angelo Peruzzi.

În opinia "Briliantului", care a jucat atât alături, cât şi împotriva celor doi campioni mondiali, actualul goalkeeper al lui Juventus este mai bun decât a fost Angelo Peruzzi. Antrenorul echipei FC Voluntari i-a acordat lui Buffon note maxime la capitolele "reflex", "poziţionare", "defensivă" şi "influenţă", în timp ce la "joc aerian" l-a notat cu patru din cinci. Trei puncte au făcut diferenţa în favoarea lui Buffon, Peruzzi primind maximum doar pentru modul în care organiza defensiva şi patru din cinci la restul.

"Într-adevăr, doi portari mari. Buffon, poate cel mai mare portar al Italiei, împreună cu Dino Zoff, şi Peruzzi, în primii cinci portari ai Italiei. I-am avut pe amândoi colegi. Pe Buffon la Juventus, iar pe Peruzzi la Inter. (...) Per total, Buffon a fost un jucător mai valoros, un portar mult mai bun. Mulţi ani la rând, poate mai mult de 15 ani, cel mai bun portar din lume", a spus Mutu, în cadrul emisiunii EURO CENTER.

Fostul internaţional a rememorat apoi o întâmplare hazlie din perioada în care juca la Internazionale Milano: "Să vă spun o anecdotă. La o miuţă, la sfârşit de antrenament, între două echipe, tinerii cu bătrânii, erau lovituri de la 11 metri. Peruzzi era în poarta în care trebuia să bată Roberto Baggio. Mă duc la Baggio cu puţin tupeu... «Robi, lasă-mă pe mine». Dau scăriţă, dau bară, ratez. M-am întors cu spatele şi când am auzit că sare pământul în sus, era Peruzzi, care venea după mine să mă alerge. M-am oprit pe terenul trei şi m-am întors după ce au terminat miuţa. Era ca şi cum ar fi alergat un urs în spatele meu, pentru că el era un sportiv masiv".

Buffon (40 de ani) şi Peruzzi (48 de ani) au câştigat titlul mondial în 2006, alături de Squadra Azzurra. În afară de Juventus, Buffon a mai apărat la Parma. Şi Peruzzi a jucat la Juventus, precum şi la AS Roma, Hellas Verona, Inter şi Lazio. El s-a retras în 2007, în timp ce Buffon continuă să apere.

Afla mai multe despre: mutubuffonperuzzi 

viewscnt
Articole similare