Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Campionatul Mondial de Handbal: România, victorie cu Senegal, însă jocul ”tricolorelor” nu a convins. Neagu, jucătoarea meciului

VIDEO | Campionatul Mondial de Handbal: România, victorie cu Senegal, însă jocul ”tricolorelor” nu a convins. Neagu, jucătoarea meciului

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut duminică, de Ziua Naţională, prima victorie în grupa C a Campionatului Mondial, scor 29-24 (15-12) cu Senegal. Cristina Neagu a marcat 13 goluri.

Pentru România au marcat Neagu 13 goluri, Perianu 3, Polocoşer, Udriştioiu 3, Iuganu 2, Seraficeanu 2, Pintea 1, Ostase 1, Zamfirescu 1, iar de la Senegal s-a remarcat Dapina 7 reuşite.

În primul meci al grupei C, tricolorele au cedat la scor în faţa Spaniei, 16-31 (9-16).

În continuare, programul echipei tricolore, antrenată de Tomas Ryde şi Costică Buceschi, este următorul: Kazahstan (3 decembrie, 12.00), România – Muntenegru (4 decembrie, 8.00) şi România – Ungaria (6 decembrie, 8.00).

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale. Meciurile din grupele principale încep în 8 decembrie, urmate de semifinale, în 13 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 15 decembrie.

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).


LIVE VIDEO | România - Senegal 29-24

FINAL

UPDATE: Cristina Neagu evoluează doar pe faza de atac şi o face foarte bine. Gol frumos marcat de interul stanga al României (26-22)

TIME-OUT CERUT DE THOMAS RYDE

UPDATE: Un singur gol între România şi Senegal (17-16)

UPDATE: Senegalul se putea apropia la un singur gol însă Denis Dedu a intervenit salvator în situaţie de unu la unu (17-15)

UPDATE: Un nou gol frumos marcat de Cristina Neagu (17-14)

UPDATE: S-a reluat partida!

PAUZĂ

UPDATE: Neagu mai loveşte o dată. Românca marchează o nouă bijuterie (14-11)

UPDATE: Senegal vine la două goluri în spatele României, iar Thomas Ryde cere TIME-OUT (12-10)

UPDATE: Naţionala din Senegal s-a apropiat la doar trei goluri. Camara, cea mai bună jucătoare a senegalezelor, a pătruns excelent prin centru şi a învins-o pe Dedu (12-9)

UPDATE: Cristina Neagu marchează primul său meci din aceată partidă. Gol superb reuşit de cea mai bună handbalistă a lumii (8-3)

UPDATE: Senegal marchează pentru prima oară în această partidă, în minutul cinci, prin Camara (3-1) 

UPDATE: Polocoşer s-a aflat la finalizarea ultimelor două atacuri ale României (3-0)

UPDATE: România deschide scorul printr-o ”rachetă” lansată de Gabriela Perianu (1-0)

UPDATE: A început partida! România a ratat primul atac, dar nici senegalezele nu au reuşit să marcheze.

UPDATE: S-a intonat imnul celor două ţări! Hanbalistele sunt pregătite să facă SHOW


"Tricolorele" evoluează împotriva africancelor chiar de "Ziua Naţională a României". Poate fi un moment bun, după înfrângerea extrem de drastică suferită de jucătoarele lui Tomas Ryde în faţa Spaniei, în prima rundă, sâmbătă, scor 16-31. Mingea nu a vrut să intre în poarta ibericelor, iar acest lucru le-a demoralizat pe jucătoarele României.

Nimic nu este pierdut după înfrângerea cu Spania, însă jucătoarele trebuie să se trezească rapid şi să-şi asigure victoriile cu Senegal şi Kazahstan fără prea mari probleme, ca apoi să pregătească bine partidele cu Ungaria şi Muntenegru. Ca să se calificare în Grupele Principale, România trebuie să învingă Senegal, Kazahstan şi cel puţin una dintre Ungaria şi Muntenegru.

Cine este Senegal?

Echipa de handbal feminin a ţării s-a calificat în premieră la Mondiale. Şi, surpriză! Senegalul găzduieşte în martie, anul viitor, unul dintre cele trei turnee de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Selecţioner este nimeni altul decât Fred Bougeant, fost antrenor la Fleury şi Rostov Don, iar multe dintre fete joacă în Franţa. De altfel, Hatadou Sako a fost declarată cel mai bun portar al campionatul francez, în sezonul anterior.

  • LIVE VIDEO | CM Handbal: România - Senegal, duminică, de la ora 11, la Telekom Sport 1

Programul României la Campionatul Mondial de Handbal 2019 - Japonia 2019

România - Spania 16-31

România - Senegal, 1 decembrie, live pe Telekom Sport, de la 11:00
România - Kazakhstan, 3 decembrie, live pe Telekom Sport, de la 12:00
România - Muntenegru, 4 decembrie, live pe Telekom Sport, de la 08:00
România - Ungaria, 6 decembrie, live pe Telekom Sport, de la 12:00

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare