Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Cârţu salută numirea lui Bergodi: ”Mi-a plăcut tot timpul de el!” Ce obiectiv are italianul şi de ce are o ”bilă albă” din partea preşedintelui clubului

VIDEO Cârţu salută numirea lui Bergodi: ”Mi-a plăcut tot timpul de el!” Ce obiectiv are italianul şi de ce are o ”bilă albă” din partea preşedintelui clubului

Superliga

Comentarii

Cristiano Bergodi este noul antrenor al Universităţii Craiova. Italianul este primit cu braţele deschise în Bănie, de preşedintele Sorin Cârţu.

 Sorin Cârţu a comentat în exclusivitate pentru Telekom Sport alegerea clubului din Bănie, care l-a numit pe Cristiano Bergodi în funcţia de antrenor principal în locul lui Corneliu Papură: ”E alegerea pe care a făcut-o patronatul, au fost mai mulţi în viziunea noastră. Mie mi se pare o alegere bună, Bergodi e un antrenor cu ştiinţă bună a fotbalului şi în România are o carte de vizită bună, are carismă, e un antrenor respectat. E un antrenor care lucrează mult tactic şi încearcă să îşi impună filosofia despre fotbal. Toate echipele au avut o amprentă a stilului lui. Mie mi-a lăsat o impresie bună, faţă de toţi cei care au venit din Italia la noi să antreneze. Bergodi întotdeauna şi-a dorit mai mult de la clubul la care a activat” a mărturisit Cârţu.

”Nu m-a dezamăgit la Voluntari. Mie mi-a plăcut ce a jucat echipa, dar a avut mult ghinion. Ultimele 8 meciuri le-a pierdut pe final, iar de multe ori echipa lui a avut iniţiativa. Pentru mine, aşa se etichetează perioada asta a lui la Voluntari, drept una plină de ghinion” 

Pe vremea când antrena FCSB, Bergodi a avut un conflict cu Gigi Becali, după ce patronul a intrat atunci în vestiar în timpul unui meci. Ulterior, Bergodi a plecat de la formaţia bucureşteană: ”Dacă avea ce să îi spună patronul, era foarte bine, dar nu intrii în vestiar să îl calci în picioare. El a refuzat să fie călcat în picioare. Bergodi întotdeauna a luat echipe pe parcurs, le-a dus până la sfârşitul campionatului, după care în campionatul s-a întrerupt. Dar eu consider că cluburile respective nu şi-au respectat niciodată ceea ce au promis când l-au chemat” a subliniat Cârţu, care crede că un antrenor care are puterea să facă acest lucru împotriva unui patron, este un antrenor cu personalitate: ”E o bilă albă pentru un antrenor care are un asemenea comportament. La Craiova nu se va întâmpla niciodată aşa ceva. Nu există aşa ceva, domnul Rotaru nu a intrat niciodată în vestiarul unei echipe, nici după meci să certe antrenorul în faţa echipei” a mai spus legenda oltenilor.

Cristiano Bergodi se află momentan în Italia, ţară grav afectată de pandemia de coronavirus: ”Probabil că o să vină cu maşina...eu consider că ar fi bine dacă ar veni cu maşina, pentru că ar ajunge mult mai repede prin Austria, Ungaria, pentru că poţi să intrii. Dar el vine dintr-o zonă roşie şi oricum va intra în carantină. Dar mai câştigă două zile, decât venind cu o cursă de avion marţi prin Lisabona. El are şi nişte probleme în acest moment, cu tatăl lui care a decedat şi sunt nişte mici întârzieri”

”Orice antrenor care vine la o echipă dificilă, prin faptul că trebuie neapărat să fim în cupele europene în campionatul viitor. Are obiectiv preliminariile unei cupe europene.  Dacă ia titlul, e perfect. Dacă nu, să fim în cupele europene” a mai declarat Cârţu, pentru Telekom Sport.


 

Afla mai multe despre: sorin cartubergodi 

viewscnt
Articole similare