Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Caz rar în Liga 1. Motivul pentru care Alibec şi-a dorit cu ardoare să fie eliminat în meciul cu Craiova. Arbitrul Tudor i-a citit intenţia

VIDEO | Caz rar în Liga 1. Motivul pentru care Alibec şi-a dorit cu ardoare să fie eliminat în meciul cu Craiova. Arbitrul Tudor i-a citit intenţia

Superliga

Comentarii

Denis Alibec a căutat permanent să primească al doilea galben cu CS U Craiova şi să fie eliminat. Atacantul Astrei fusese avertizat chiar în minutul 1, când l-a lovit pe Kelic cu piciorul în faţă. Interesant este că un cartonaş roşu l-ar fi ajutat mai mult în etapa următoare, cu FCSB.

Alibec a avut o intare foarte dură chiar în minutul 1, când l-a lovit cu piciorul în cap pe Kelic. Pentru acea intrare, atacantul Astrei a primit doar cartonaş galben. Alibec va fi astfel suspendat pentru următoare etapă, când Astra o va înfruna pe fosta sa echipă, FCSB.

Este motivul pentru care Alibec a căutat permanent să primească al doilea cartonaş galben. Dacă Alexandru Tudor i-ar fi dat al doilea galben, Alibec şi-ar fi ispăşit etapa de suspendare la mijlocul săptămânii, în Cupa României, contra lui ”U” Cluj, dar ar fi fost apt pentru partida cu FCSB.

Denis Alibec spune însă că n-a căutat al doilea galben: ”Din câte am înţeles, nu mai este aşa. Dacă iei două galbene eşti suspendat în competiţia în care le-ai luat. Nu am căutat să iau al doilea galben, ar fi fost anti-fotbal”.

În realitate, regulamentul a fost uşor schimbat, dar nu în sensul descris de Alibec. În vechiul regulament, dacă un jucător era eliminat într-un meci de Cupă, după două cartonaşe galbene, îşi putea ispăşi pedeapsa şi în meciurile din Liga 1. Acum, dacă un jucător este eliminat într-un meci de Cupă, este suspendat doar în meciurile de Cupă, nu şi în campionat.

În schimb, a fost menţinută litera de regulament prin care un jucător eliminat în Liga 1 îşi poate ispăşi suspendarea şi în partidele din Cupa României.

Regulamentul spune că un jucător care este eliminat după ce a primit două cartonaşe galbene este suspendat pentru următoare partidă, fie că este vorba despre Cupa României, fie că este un meci de campionat. Însă, în cazul suspendărilor din cauza cumului de cartonaşe - situaţie în care Alibec se află acum - sancţiunea se aplică doar pentru meciurile din Liga 1, nu şi pentru cele din Cupa României.

Cel mai probabil, Alexandru Tudor şi-a dat seama de calculele pe care şi le-a făcut Denis Alibec, astfel încât i-a încurcat planurile şi a evitat să-i dea şi al doilea cartonaş, deşi gesturile făcute de atacant o impuneau.

Afla mai multe despre: denis alibecastaliga 1fcsbcs u craiova 

viewscnt
Articole similare