Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ce a declarat Cristina Neagu după eşecul incredibil cu Spania: ”E foarte greu să vorbesc. Nu ştiu când România a mai fost învinsă aşa”

VIDEO | Ce a declarat Cristina Neagu după eşecul incredibil cu Spania: ”E foarte greu să vorbesc. Nu ştiu când România  a mai fost învinsă aşa”

CM Handbal

Comentarii

Cristina Neagu recunoaşte că este dezamăgită de eşecul cu 16-31 în faţa Spaniei, dar cea mai bună handbalistă din lumea dă semnalul de mobilizare şi le cere colegelor să se concentreze pe următoarele meciuri.

România a suferit un eşec usturător în faţa Spaniei, chair în primul meci din grupele preliminare ale Campionatului Mondial de Handbal. Eşecul a lăsat-o fără cuvinte şi pe Cristina Neagu, dar, în acelaşi timp, le cere colegelor să nu abandoneze şi să uite această partidă:

”Nu sunt 100% din niciun punct de vedere, am nevoie de antrenamente şi de meciuri, însă cred că cu fiecare antrenament şi cu fiecare meci se vede progresul meu pe teren. Când mă gândesc acum o săptămână sau două cum arătam la antrenament, îmi este mult mai bine aşa că sunt pozitivă în ceea ce mă priveşte şi sunt foarte fericită că pot să fiu aici. Acum o lună de zile nici nu mă gândeam că pot să ajung la acest Campionat Mondial, aşa că fac tot ce pot să ajut echipa şi mai ales să stau sănătoasă.

Nu văd chiar aşa multe lucruri bune după o asemenea înfrângere. Nu îmi aduc aminte în ultimii ani când România a fost învinsă de maniera asta, aşa că e foarte greu să vorbesc despre asta. Nu ştiu, trebuie să facem ceva pentru că mai sunt 4 meciuri, am văzut că şi Senegal joacă foarte bine, Muntenegru a câştigat foarte greu împotriva Senegalului deci avem nevoie să ne îmbărbătăm, să privim înainte. Avem foarte multe fete tinere, pentru prima oară la un Campionat Mondial şi se vede tracul de competiţie, se văd emoţiile însă suntem alături de ele, le dăm încredere şi sper că au scăpat de acest trac şi de mâine lucrurile să fie mai bune, pentru că avem nevoie de asta clar.



Jucând aşa, nu putem să câştigăm meciuri. Asta nu e faţa României şi ne vom strădui să arătăm mult mai bine în următoarele meciuri. Mi-e greu să găsesc o explicaţie mai ales că ştiam ce fac, le cunoşteam destul de bine, cu unele sunt coechipiere la echipele de club, noi am jucat împotriva lor, ştiam exact la ce să ne aşteptăm, am vorbit, ştiam ce avem de făcut şi efectiv nu am putut să punem în aplicare. E clar că luând gol după gol nu poţi să mergi foarte relaxat în atac, pentru că mai sunt şi ratări, de obicei scoţi mingile în apărare. Noi nu am reuşit să facem asta din păcate şi dacă ar fi să mă gândesc ce ar trebui să iau pozitiv din meciul ăsta şi să merg mai departe, în momentul ăsta nici nu găsesc, sincer.

Ar trebui efectiv să uităm de meciul ăsta şi să ne gândim că mâine începe pentru noi Campionatul Mondial. Pentru că jucând aşa avem şanse mici să câştigăm meciuri. Este primul meci de la Campionatul Mondial. Dacă nu rămân optimistă înseamnă că ne punem plumb în picioare şi nu o să avem nicio şansă în următoarele meciuri. Vreau să lăsăm meciul ăsta de-o parte, pentru că a fost un meci foarte slab din toate punctele de vedere şi de mâine să arătăm altfel. Avem nevoie de asta, avem nevoie pentru că eu cred că echipa României poate mult mai mult decât atât.

Este destul de greu să îţi revii psihic după o astfel de înfrângere. Lucrurile se petrec foarte rapid, mâine jucăm deja şi nu cred că e uşor, să pui de o parte ce s-a întâmplat astăzi şi să o iei de la capăt mâine, dar cumva trebuie să facem lucrul ăsta, avem nevoie. Nu putem să ne împiedicăm efectiv de primul meci de la Campionatul Mondial, chiar dacă a fost un meci foarte slab, chiar dacă am pierdut la o asemenea diferenţă, trebuie să lăsăm şi să mergem mai departe.

Este primul meci din competiţie şi mai avem multe de jucat şi şansele noastre rămân în continuare mari să mergem în Grupa Principală. Cred că am mai trecut prin asta acum foarte mulţi ani. Ştiu că în ultimii ani echipa României a jucat bine la turneele finale, a câştigat multe meciuri şi dacă a pierdut a făcut-o la limită. Acum câteva săptămâni nu credeam că pot să fiu aici şi astăzi sunt aici şi chiar dacă am pierdut reuşesc să joc din nou la un Campionat Mondial şi sunt alături de fete 100% până la finalul turneului şi sunt convinsă că vom arăta diferit”,
a declarat Cristina Neagu.

Afla mai multe despre: cristina neagu 

viewscnt
Articole similare