Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ce atacant a ratat Gigi Becali pentru doar 100.000 de euro! A marcat ca un veritabil vârf în sferturile Europa League

VIDEO | Ce atacant a ratat Gigi Becali pentru doar 100.000 de euro! A marcat ca un veritabil vârf în sferturile Europa League

UEFA Europa League

Comentarii

Júnior Moraes a deschis scorul în minutul 2 al meciului dintre Shakhtar şi FC Basel, cu o lovitură de cap, după o centrare foarte bună din corner, venită din partea lui Marlos.

Fostul atacant al Gloriei Bistriţa a profitat de o ieşire eronată a portarului elveţienilor Nikolic şi a reuşit să o aducă pe Shakhtar în avantaj încă de la începutul partidei din sferturile Europa League.

Cotat la 4 milioane de euro de Transfermarkt, Júnior Moraes a ajuns la al 12-lea gol în 17 meciuri jucate în Europa League. Brazilianul cu cetăţenie ucraineană a reuşit să înscrie 7 goluri şi să ofere 3 assisturi în Liga Campionilor. Atacantul de 33 de ani şi-a trecut în cont şi 18 goluri în Liga 1, pe vremea când evolua la Gloria Bistriţa.

În aprilie 2011, pe final de campionat, regretatul Jean Pădureanu confirma că cel mai bun jucător al său este la un pas de Steaua: ”Am spus-o şi o repet, şansele ca Moraes să ajungă la Steaua sunt foarte mari”.

Declaraţia făcută de Pădureanu în aprilie 2011 avea o bază solidă. Gruparea patronată de Becali se înţelesese cu Gloria Bistriţa pentru transferul golgheterului brazilian. Becali oferea 1 milion de euro la acea vreme pentru atacantul în vârstă de 24 de ani.

Câteva zile mai târziu, transferul a picat în mod inexplicabil, în ciuda dorinţei jucătorului de a ajunge în Ghencea. S-a aflat ulterior că patronul Stelei a refuzat să plătească un comision de aproximativ 100 de mii de euro agenţilor fotbaliştilor şi astfel a ratat o mutare care îl putea îmbogăţi. Atât la nivel financiar, cât şi la nivel de performanţă.

N-a fost să fie, dar Junior preţuieşte enorm experienţa petrecută în fotbalul românesc. Ba chiar, recunoaşte că i-ar fi surâs ideea de a juca pentru echipa naţională a României, o ţară în care s-a simţit excepţional: ”Mi-ar fi plăcut să joc la Steaua şi, prin urmare, pentru echipa naţională a României. M-am simţit foarte bine la voi. România a fost o ţară primitoare, în care am avut multe experienţe plăcute, experienţe pe care le preţuiesc chiar şi astăzi”, a mărturisit Junior pentru www.telekomsport.ro.

Junior Moraes nu a mai ajuns la formaţia lui Gigi Becali şi a plecat din România lăsând o impresie excelentă. Chiar şi astăzi, multă lume îl consideră unul dintre cei mai buni stranieri care au trecut prin fotbalul românesc. Brazilianul naturalizat de ucrainieni recunoaşte că este aproape imposibil să mai revină acum, în România, chiar şi pe final de carieră: ”Mi-am consolidat cariera, aici, în Ucraina. Probabil că sunt din ce în ce mai departe de a reveni în România, mai ales în viitorul apropiat”.

Recunoaşte însă că dacă ar fi cazul, s-ar întoarce cu plăcere: ”Aş fi fericit dacă aş reveni în ţara voastră. Aş face cu mare plăcere”, a mai spus Junior, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: europa leaguegigi becalifcsbsteauajúnior moraes 

viewscnt
Articole similare