Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cea mai bună "poartă" de la Euro se destăinuie. "Când apăr o minge mă uit la fetele mele şi la Denisa!" Ce fac Dumanska şi Dedu înainte să intre pe teren

VIDEO | Cea mai bună "poartă" de la Euro se destăinuie. "Când apăr o minge mă uit la fetele mele şi la Denisa!" Ce fac Dumanska şi Dedu înainte să intre pe teren

Sporturi

Comentarii

România a obţinut trei victorii în grupa de la Campionatul European de handbal şi datorită prestaţiilor avute de cei doi portari ai naţionalei. La finalul grupelor, România stă cel mai bine la capitolul portari dintre toate cele 16 reprezentative prezente în Franţa.

La handbal, un portar ajunge la maturitate la 28 de ani. Nu o spunem noi, o spun specialiştii şi ştiu acelaşi lucru şi ele, fetele care au închis perfect poarta României cu Cehia, cu Germania şi cu Norvegia. Deşi ştiu ce se spune, Iulia Dumanska şi Denisa Dedu contrazic regula, pentru că sunt între cele mai tinere de la turneul final din Franţa, sunt însă pe primul loc la parade în topul celor 16 naţionale. 

Iulia Dumanska e în top 3 cele mai tinere din lotul României. Are doar 22 de ani, cu doi mai puţin decât Denisa Dedu. Înainte să plece la Euro, cele două au venit împreună la emisiunea Zoom Sport şi şi-au spus povestea. Au avut un parcurs total diferit în carieră, iar drumurile lor s-au întâlnit la naţionala României. Iulia e din Ucraina şi şi-a obţinut cetăţenia în 2015. La 14 ani s-a mutat la noi în ţară şi nu a mai plecat. La  aceeaşi vârstă,14 ani, Denisa Dedu de abia se apuca de handbal şi acum a ajuns să plece ea din ţară. De anul trecut joacă în Ungaria, la Siofok. 

"Din 2011 viaţa mea s-a schimbat total şi sunt foarte fericită că am făcut acest pas, că nu mi-a fost frică şi sunt foarte mandră de mine că am reuşit să fac acest lucru", a declarat Dumanska la Telekom Sport. 

"La inceput jucam inter, îmi placea, dar pe parcurs, când lucrurile avansau, mi-am dat seama că nu prea sunt făcută pentru jocul în teren. Antrenorii îşi doreau să mă aibă în poartă pentru că eram destul de înaltă şi ca portar, asta se cam caută. M-au pus în poartă, au văzut că apăr mingile şi că sunt făcută pentru postul de portar, m-a încântat lucrul acesta.  Am ramas în poartă şi nu am mai ieşit de atunci", a povestit şi Denisa Dedu.    

Individual, Dumanska e cel mai bun portar de până acum de la Euro, Dedu e şi ea în top, iar după prima fază a grupelor România are cea mai bună poartă. Aşadar, împreună, cele două, formează un duo senzaţional pentru buturile României. Dedu e mai tare la apărat lovituri de la şapte metri, Dumanska e mai bună la loviturile din acţiune. 

"Tot timpul relaţia între portari a fost mai specială decât cu celelalte colege. Trebuie să ne susţinem, să ne încurajăm tot timpul şi să ne completăm. Înaintea unui meci mereu mă rog lui Dumnezeu, să iasă bine, aşa cum îmi doresc", a povestit Dedu.

"Când apăr o minge, mă uit la fetele mele şi la Denisa, pentru că noi ne sprijinim una pe cealaltă. Avem o responsabilitate foarte mare, pentru că portarul e ultimul apărător", a dezvăluit Iulia Dumanska. 

Afla mai multe despre: româniadedudumanskazoom sportcampionatul europeaneuro 

viewscnt
Articole similare