Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cehia - România 1-1, în Grupa Mondială de la Fed Cup! Halep a învins-o pe Siniakova în al doilea meci al zilei

VIDEO | Cehia - România 1-1, în Grupa Mondială de la Fed Cup! Halep a învins-o pe Siniakova în al doilea meci al zilei galerie foto

Tenis

Comentarii

Fiecare echipă a câştigat câte un meci în prima zi a întâlnirii de la Ostrava. Favoritele s-au impus în faţa numerelor doi din fiecare echipă. Pliskova a învins-o pe Buzărnescu, iar Halep pe Siniakova.

FINAL | Kateřina Siniakova - Simona Halep 4-6, 0-6

0-6: Simona închide jocul valorificând a doua minge de meci avută

0-5: Simona reuşeşte un game alb pe serviciul cehoiacei iar setul e decis. Simona serveşte pentru a câştiga meciul 

0-4: Sinaikova nu are răspuns, Simona face legea pe teren. Set secund în care Halep îşi domină clar adversarul 

0-3: Simona se apropie de victorie. Face încă un break după ce a avut trei mingi de a închide gameul 

0-2: Game câştigat fără probleme de Simona care îşi măreşte avantajul 

Setul 2 începe cu break din nou! Şi din nou pentru campioana noastră!

4-6 SET Simona Halep! Românca a ratat prima minge de meci, dar a reuşit în cele din urmă să-şi concretizeze avantajul. 

4-5: Serviciu câştigat de Siniakova. Simona are încă o şansă de a încheia meciul pe propriul ei serviciu

3-5: Simona greşeşte neaşteptat de uşor pe propriu serviciu şi îi permite lui Siniakova să facă re-break.

2-5: Game-ul 7 a fost cel mai disputat de până acum. Siniakova a reuşit să-i anuleze iniţial Simonei o minge de break, dar în cele din urmă, campioana noastră a reuşit să câştige din nou pe serviciul adversari. Simona aproape de a câştiga primul set!

2-4: Simona continuă să servească foarte bine. Primul serviciul merge excelent. Fostul număr 1 mondial are avantaj de două game-uri în primul set

2-3: Serviciu bun pentru cehoaică. Siniakova reduce din handicap

1-3: Simona îşi face uşor serviciul şi păstrează avantajul de două game-uri

1-2: Siniakova îşi face serviciul şi caută să reintre în meci

0-2: Setul 1 debutează cu un break din partea Simonei. Sportiva noastră a început excelent meciul

Mihaela Buzărnescu a fost dominată de agresiva Karolina Pliskova. Românca a servit slab, a jucat scurt şi s-a apărat ineficient în faţa puternicei ei adversare. Sportiva cehă a fost pusă în dificultate când mingile rivalei au avut profunzime, au căzut în apropierea liniei de fund. Când a făcut pasul în teren, Pliskova a dictat ritmul, a dat unde a vrut, reuşind numeroase puncte direct câştigătoare. 

Setul I a început cu un un ghem lung, cu două mingi de break ale Mihaelei Buzărnescu, ratate însă. Scăpată de presiune, Pliskova a jucat cu dezinvoltură şi s-a distanţat la 5-0, înainte ca adversara ei să pună un ghem pe tabelă. Pliskova a câştigat apoi pe propriul serviciu şi a închis setul, cu 6-1, după aproape 35 de minute de joc.

În setul secund, jucătoarea română a început să lupte mai mult şi eforturile ei au fost mai bine răsplătite. Buzărnescu a servit cu mai mult efect, şi-a asumat mai multă responsabilitate, trecând de la un joc de respingere la unul mai bine orientat către terenul advers, mai agresiv şi mai atent. Românca a echilibrat jocul, dar Pliskova a continuat să facă diferenţa cu serviciul ei năpraznic.

În această parte a meciului, cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 4-4. Ghemul numărul 3 a fost unul epic, Mihaela Buzărnescu având nevoie de nouă mingi pentru a-l câştiga. În acelaşi timp, ea a salvat două mingi de break. Totuşi, Pliskova a reuşit break-ul în ghemul al nouălea, suficient pentru a pune Cehia în avantaj, după 6-4 şi după o oră şi 25 de minute.

La Ostava, urmează partida a doua de simplu, între Katerina Siniakova. locul 44 WTA, şi Simona Halep, locul 3 WTA.

►FINAL Karolina Pliskova - Mihaela Buzărnescu 6-1, 6-4

• Pliskova îşi face serviciul şi aduce primul punct Cehiei (6-4).

• Break izbutit de Pliskova. Jucătoarea din Cehia va servi pentru a închide partida (5-4).

• Serviciul sigur al cehoaicei îi aduce acesteia cel de-al patrulea punct în setul secund (4-4).

• Buzărnescu închide game-ul cu un pasing superb (3-4)

• Game la zero câştigat de jucătoarea din Cehia (3-3)

• Buzărnescu îşi face serviciul (2-3). Avem parte de un joc mult mai echilibrat în setul doi.

• Sportiva din România reuşeşte unul dintre cele mai frumoase puncte ale meciului, dar Pliskova este cea care câştigă game-ul (2-2).

• Buzărnescu se impune într-un game maraton în care a dat semne de nervozitate (1-2). 

• Pliskova revine de la 30-40 şi câştigă game-ul doi al setului secund (1-1)

• Mihaela Buzărnescu începe mai bine setul secund şi îşi face serviciul (0-1)

•••  •••  •••

• Jucătoarea din România nu are replică la seviciului în forţă al cehoaicei (6-1).

• Buzărnescu deschide game-ul cu două faze superbe şi izbuteşte în cele din urmă să câştige primul punct în această partidă (5-1).

• Pliskova încheie game-ul cinci cu un serviciu în forţă (5-0)

• Pliskova este de neoprit. Un nou break pentru jucătoarea din Cehia (4-0)

• Buzărnescu revine de la 0-40, dar cea care câştigă game-ul este tot Pliskova (3-0)

• Break rapid izbutit de Pliskova. Jucătoarea din Cehia conduce cu 2-0

• Pliskova îşi face serviciul după aproximativ 10 minute de joc (1-0)

• A început partida. Pliskova serveşte prima. 

• Fanii români le suţin frenetic pe fete. Emil Boc, şef de galerie în sala din Cehia. 


Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu sunt cele două jucătoare care vor reprezenta România în partidele de simplu, în timp ce Irina Begu şi Monica Niculescu vor juca în meciul de dublu.

  • Meciul Cehia - România se vede în direct pe Telekom Sport, sâmbătă şi duminică, de la 14:00

Pentru Cehia vor intra în teren Karolina Pliskova şi Katerina Siniakova la simplu, in timp ce la dublu vor juca Katerina Siniakova şi Barbora Krejcikova.

Programul confruntării Cehia - România din FED CUP.

Ziua 1 - sâmbătă, 9 februarie, de la 14:00

  • Meciul 1: Karolina Pliskova - Mihaela Buzărnescu;

Urmat de

  • Meciul 2: Katerina Siniakova - Simona Halep;


Ziua 2 - duminică, 10 februarie, de la 14:00

  • Meciul 3: Karolina Pliskova - Simona Halep;

Urmat de

  • Meciul 4: Katerina Siniakova - Mihaela Buzărnescu;

Urmat de:

  • Meciul 5: Siniakova/Krejcikova vs Begu/Niculescu;
Cehia - România, FED CUP

ACUM LIVE | Tragerea la sorţi pentru meciul Cehia - România din FED Cup are loc ACUM! Aflăm împreună cu cine joacă Halep & Co. Meciul se vede în direct pe Telekom Sport, sâmbătă (14:00) şi duminică (14:00). Karolina Pliskova, cea mai frumoasă declaraţie cu putinţă! Ce a spus rivala lui Halep despre Simona ---> https://goo.gl/vCjB79 Simona Halep, declaraţie superbă înaintea duelului cu Cehia ---> https://goo.gl/DgdkJM

Posted by Telekom Sport Romania on Friday, February 8, 2019

România revine în Grupa Mondială de Fed Cup după o pauză de trei ani. Echipa condusă de Florin Segărceanu va întâlni chiar deţinătoarea trofeului, Cehia.

Toate meciurile confruntării dintre Cehia şi România, programate în acest weekend, 9-10 februarie, vor fi transmise în direct la Telekom Sport. Prima dată, în 1980, România, reprezentată de Virginia Ruzici, de Florenţa Mihai şi de Lucia Romanov, a cedat, scor 1-2, în meciul din sferturile de finală ale Fed Cup, disputat la Berlin.

Apoi, în urmă cu trei ani, Cehia şi-a trecut în palmares o nouă victorie în faţa României. În primul tur la Grupei Mondiale, la Cluj, echipa de vis formată din Kvitova, Plişkova, Strycova şi Allertova s-a impus cu greu, scor 3-2, în faţa jucătoarelor conduse de Alina Tecşor. După meciurile la simplu ale Simonei Halep şi ale Monicăi Niculescu, ambele cu câte o victorie şi o înfrângere, meciul de dublu a decis câştigătoarea. Plişkova şi Strycova s-au dovedit mult prea puternice pentru Mitu şi Olaru, iar Cehia s-a impus cu 3-2.

LIVE VIDEO Cehia - România Fed Cup. Ce jucătoare vor fi prezente în cele două echipe

Cehia nu o va avea în lot în partida de la Ostrava pe cea mai în formă jucătoare a sa. Petra Kvitova, finalista de la Australian Open, le-a transmis oficialilor echipei că nu va fi prezentă la Fed Cup.

"Ea trebuie să-şi apere titlul de la Doha. A jucat întotdeauna când a putut. Nu este genul de jucătoare care să-şi găsească scuze", a declarat managerul jucătoarei, Miroslav Cernosek.

Astfel, Cehia le va avea în echipă, la finalul săptămânii, pe Karolina Plişkova, pe Katerina Siniakova, pe Marketa Vondrousova şi pe Barbora Krejcikova.

De partea cealaltă, Florin Segărceanu are la dispoziţie cele mai în formă jucătoare din circuitul WTA. Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu, Irina Begu şi Ana Bogdan vor reprezenta România, sâmbătă, împotriva Cehiei.

LIVE VIDEO Cehia - România Fed Cup. Ce jucătoare vor fi prezente în cele două echipe

"Putem spune că este o şansă în plus faptul că Petra Kvitova nu joacă, dar cum bine ştim cu toţii meciul este foarte greu, cel mai greu meci din grupe, pentru că am jucat acum doi ani contra lor şi am pierdut, din păcate, dar câştigând 5 trofee din 6 înseamnă mult.

Echipa noastră cred că întotdeauna a fost puternică şi am avut şansă mare de a câştiga orice meci pe care îl jucăm, dar atunci poate a contat şi experienţa, acum suntem mai mature şi cred că avem o şansă în plus. Dar nimic nu se ştie şi nimic nu e imposibil, aşa că o să mergem cu mintea deschisă şi cu încredere.

Echipa noastră e puternică şi în ultimii ani suntem 6 în prima 100, ceea ce înseamnă mult pentru România, toate suntem în formă. Eu m-am antrenat foarte bine perioada aceasta şi sunt încrezătoare că pot să fac treabă bună, să îmi câştig meciurile, dar în Fed Cup este dificil, este diferit şi nu ştii niciodată ce se va întâmpla. Dar am încredere că toate o să jucăm bine.

Pe toată lumea dezavantajează un meci în deplasare, dar şi ele au jucat la noi acum doi ani, acum este rândul nostru să jucăm la ele. Bineînţeles, ştim că publicul lor este foarte numeros şi foarte gălăgios în sensul pozitiv, însă nu avem nimic de făcut şi nu putem schimba nimic. Trebuie să ne acomodăm la ceea ce avem" , a declarat Simona Halep.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fed cupromaniasimona halepflorin segarceanucehia 

viewscnt
Articole similare