Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cel mai optimist fan al naţionalei lui Contra: ”Avem şanse egale cu Spania!”

VIDEO | Cel mai optimist fan al naţionalei lui Contra: ”Avem şanse egale cu Spania!”
Comentarii

Victor Piţurcă este extrem de optimist în ceea ce priveşte şansele României în preliminariile pentru Campionatul European din 2020. Tricolorii sunt în grupă cu Spania, Norvegia, Suedia, Insulele Feroe şi Malta, dar fostul selecţioner este convins că naţionala lui Contra poate termina pe primul loc.

Victor Piţurcă mizează pe naţionala României în preliminariile pentru Campionatul European din 2020. Selecţionerul care a condus prima reprezentativă la Europeanul din 2008, când adversare au fost Italia, Franţa şi Olanda, îi încurajează pe jucătorii lui Contra. Tricolorii se vor duela cu Spania, Norvegia, Suedia, Insulele Feroe şi Malta în încercarea de a obţine biletul pentru competiţia care va avea loc şi în România, dar Piţurcă este convins că se pot bate de la egal la egal cu fiecare adversară. 

 ”Cum să nu fie şanse? Sunt şanse. De când a venit Contra la echipa naţională, vedem într-un an de zile, am reuşit totuşi să nu pierdem niciun meci. Acum, ce pot să spun de echipa Spaniei e că nu mai e echipa de altădată, e foarte clar lucrul ăsta. Sigur că, ca şi valoare, e peste România şi pot să spun că şi Suedia. Avem şansa noastră şi trebuie să credem în ea. Contra e un antrenor tânăr, a avut realizări remarcabile. N-am câştigat meciurile importante, exceptând Muntenegru, şi suntem în grupa a patra. Sigur că oamenii analizează pe rezultate. Acum depinde de Contra şi de jucători ca atunci când joacă contra Spaniei, contra Suediei, Norvegia, care înţeleg că a ajuns acum la un nivel bun, să câştige jocurile. Fiind la echipa naţională, Spania avea pe timpul acela o echipă foarte bună, am jucat şi am învins Spania şi n-a mai pierdut după aia 50 de meciuri, nu ştiu, ani de zile. Sunt momente şi momente. Să ai şi şansă, să-i prinzi pe spanioli într-un moment mai slab, tu să joci foarte bine si să câştigi meciurile. Deci şansele noastre sunt la fel ca ale Spaniei, Suediei, Norvegiei şi aşa mai departe”. 

Piţurcă nu a ratat momentul de a trimite săgeţi către predecesoul lui Contra, neamţul Daum, care a preluat naţionala în 2016, dar nu a calificat-o la Mondialul din 2018. 

”Ştiţi că eu eram criticat foarte mult că, chiar şi când obţineam rezultate pozitive, că de ce nu atacăm. În schimb, a venit Daum şi atac şi când se apăra. Totul este să obţii rezultate. Un meci al echipei naţionale trebuie să găseşti soluţii, mai ales când joci cu adversari mai valoroşi ca tine, ca să obţii un rezultat bun”.

Afla mai multe despre: echipa naţionalăpiţurcăcampionatul european 

viewscnt
Articole similare