Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cel mai tânăr portar din istoria UEFA Champions League, gafă uriaşă la debut. Ce a făcut colegul lui Ianis Hagi

VIDEO | Cel mai tânăr portar din istoria UEFA Champions League, gafă uriaşă la debut. Ce a făcut colegul lui Ianis Hagi
Comentarii

Înainte de ultima etapă din UEFA Champions League, Genk nu mai are nicio şansă nici măcar la Europa League, astfel că îi va oferi debutul unui puşti de doar 17 ani, în timp ce Ianis Hagi este lăsat din nou pe bancă.

UPDATE După doar trei minute, Vandevoordt a comis-o. Tânărul portar a primit o pasă de la un fundaş, dar nu şi-a putut stăpâni emoţiile atunci când a văzut că doi adversari vin spre el şi a lovit greşit mingea, care a ajuns la Milik, iar polonezul a deschis scorul. 


În partida dintre Genk şi Napoli, poarta belgienilor va fi apărată de Maarten Vandevoordt. Fotbalistul născut la Sint-Truiden are doar 17 ani, nouă luni şi 10 zile, ceea ce îl transformă în cel mai tânăr portar din istoria UEFA Champions League.

Vechiul record îi aparţine lui Mile Svilar. În 2017, el a apărat poarta lui Benfica într-o partidă cu Manchester United, pierdută cu 0-1. Până în acel moment, recordul pentru cel mai tânăr portar din competiţia "stelelor" i-a aparţinut lui Iker Casillas. Legendarul portar spaniol a debutat în 1999, la 18 ani, trei luni şi 26 de zile. 

Ca o comparaţie, cel mai tânăr jucător din istoria competiţiei este Celestine Babayaro. El a debutat în 1994, într-un meci între Anderlecht şi Steaua Bucureşti, terminat 1-1. 

Afla mai multe despre: genkuefa champions league 

viewscnt
Articole similare