Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cheile Grădiştei, gazdă pentru încă o competiţie de top! Al doilea an consecutiv în care România primeşte organizarea unui Winter Triatlon

VIDEO | Cheile Grădiştei, gazdă pentru încă o competiţie de top! Al doilea an consecutiv în care România primeşte organizarea unui Winter Triatlon

Alte sporturi

Comentarii

200 de sportivi din 16 ţări vin în România, la Campionatele Europene de Winter Triathlon de la Cheile Grădiştei. În 2018, tot acolo au avut loc şi Mondialele aceluiaşi sport.

Competiţia are loc în perioada 22-24 februarie 2019. 
 
"Am intrat în 2019, an de referinţă pentru triatlonul românesc şi pentru România ca ţară organizatoare a unora dintre cele mai importante competiţii, la nivel mondial. Anul acesta, medaliile importante din triatlonul European se decernează în România. După ce am găzduit, în 2018, Campionatele Mondiale de Winter Triathlon, forul European ETU ne acordă şi organizarea unei noi competiţii de prim rang în calendarul international, Campionatele Europene de Winter Triathlon. Astfel, sportivii din toate ţările europene care au loturi competitive vor concura, în februarie, la Cheile Grădiştei”, a declarat Peter Klosz, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon.
 
În cadrul unui concurs de Winter Triatlon, sportivii aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de Mountain Bike tot pe zăpadă şi fac şi 12 kilometri de schi fond. 
Un grup important, de aproximativ 500 de sportivi, antrenori, staff şi oficiali europeni va fi prezent la competiţia de la Cheile Grădiştei.
 
România va fi reprezentată, în cadrul competiţiei, de un lot de peste 10 sportivi ce vor concura la categoriile Elite şi Juniori, cărora li se vor alătura şi 50 de sportivi amatori. În 2018, tot la Cheile Grădiştei au avut loc şi CM de Winter Triatlon, iar în acest an România va organiza anul acesta, într-o nouă premieră pentru sportul românesc, şi CE de Triatlon Multisport, la Târgu Mureş.
 
Iată un reportaj marca Telekom Sport despre competiţia care a avut loc anul trecut la Cheile Grădiştei
 
 
 
 

Afla mai multe despre: wintertriatloncecheile grădiştei 

viewscnt
Articole similare