Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Chelsea - Porto 0-1. Londonezii pierd, dar se califică! Porto iese onorabil din competiţie, după ce a marcat un gol FABULOS

VIDEO | Chelsea - Porto 0-1. Londonezii pierd, dar se califică! Porto iese onorabil din competiţie, după ce a marcat un gol FABULOS

Fotbal

Comentarii

Chelsea şi Porto au disputat returul sferturilor Champions League. Londonezii au reuşit să se impună în faţa ”dragonilor” la general, în ciuda faptului că au pierdut meciul de marţi seara, din pricina unui gol de poveste reuşit de Taremi. Astfel, ”albaştrii” se alătură PSG-ului în ultimele 4 echipe din Liga Campionilor.

Returul dintre Chelsea şi Porto s-a jucat tot la Sevilla, ca şi prima manşă, şi a adus unul dintre golurile sezonului în UEFA Champions League. Taremi a reluat senzaţional şi a marcat singurul gol al meciului. Iranianul de 28 de ani a înscris pentru prima dată în cariera sa în competiţia supremă din Europa.

Era deja minutul 90+4, iar Porto nu a mai avut timp să forţeze golul al doilea, care ar fi dus meciul în prelungiri. Până atunci a fost un meci modest, cu puţine ocazii. Mount le-a avut pe cele mai mari, câte una pe repriză (7, 57). S-a terminat 0-1, iar Chelsea revine în semifinalele Ligii Campionilor după şapte ani.

VIDEO Chelsea - FC Porto 0-1 (Taremi 90+3)

Echipele de start:

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Silva, Rudiger - James, Jorginho, Kante, Chilwell - Mount - Havertz, Pulisic

FC Porto: Marchesin - Managa, Mbemba, Pepe, Sanusi - Sergio Oliveira, Grujic, Uribe - Corona, Marega, Otavio

Min 90+4. S-a încheiat partida.

Min 90+3. Gool incredibil pentru Porto! Taremi înscrie cu o foarfecă fabuloasă pentru ”dragoni”.

Min 70. Pulisic primeşte mingea într-o poziţie bună, dar încercarea sa este deviată şi apoi degajată.

Min 64. Nou intratul Taremi primeşte o centrare bună, dar lovitura sa de cap e prea slabă pentru a îl învinge pe Mendy.

Min 57 Ocazie pentru Chelsea! Mount primeşte mingea într-o poziţie bună, dar şutul său este deviat şi trece pe lângă. Va fi corner.

Min 54. Pulisic trece pe lângă deschiderea scorului, bătându-şi joc de o pasă bună a lui Chilwell.

Min 46. A început partea secundă.

Min 45. S-a terminat prima repriză.

Min 33. O nouă şansă pentru Porto!! Corona îl împinge pe Chilwell şi obţine controlul balonului, trimţând un şut peste poartă.

Min 11. Ocazie pentru Porto! O greşeală a lui Mendy îi oferă mingea cadou lui Corona, dar şutul acestuia loveşte plasa laterală.

Min 7. O primă şansă pentru Chelsea! Şutul deviat al lui Mount trece puţine pe lângă poartă.

Min 1. A început partida.


În 10 din cele 11 situaţii în care Chelsea a câştigat prima manşă a unui meci din faza eliminatorie a Ligii Campionilor, formaţia din Premier League s-a calificat mai departe. De numai 4 ori în istoria Ligii Campionilor s-a întâmplat ca o formaţie care a pierdut acasă fără gol înscris să se califice mai departe în meciul retur.

În ultimele 7 meciuri de Liga Campionilor în faţa unor echipe din Premier League, Porto nu a reuşit nici o victorie. Ultima victorie a fost un 5-0 în faţa celor de la Leicester în 2016 pe vremea când Leicester a ieşit campioană în Anglia. Chelsea este neînvinsă în acest sezon de Liga Campionilor (7 victorii, 2 remize). Porto a reuşit surpriza ediţie după ce a eliminat Juventus la Torino după un gol marcat în prelungiri. De când Chelsea a fost preluată de Thomas Tuchel, a pierdut un sigur meci din cele 17 pe care le-a jucat. Meciul dintre cele două formaţii se va juca la Sevilla. Din cele 9 întâlniri directe de până acum, Chelsea are 6 victorii în timp ce Porto are numai două. Un singur meci s-a încheiat la egalitate.

Meciul va fi transmis în direct de Telekom Sport 2 începând cu ora 22:00.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: liga campionilor 

viewscnt
Articole similare