Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Chipciu rămâne optimist înaintea dublei cu Lituania şi Muntenegru: ”De când a venit Contra avem rezultate bune”. Ce spune despre viitorul lui Stanciu

VIDEO | Chipciu rămâne optimist înaintea dublei cu Lituania şi Muntenegru: ”De când a venit Contra avem rezultate bune”. Ce spune despre viitorul lui Stanciu

Echipa națională

Comentarii

Alex Chipciu a vorbit înainte de dubla cu Lituania şi Muntenegru despre şansele de calificare ale ”tricolorilor”, despre faptul că un nou meci al echipei reprezentative se joacă fără fani, despre colegul său Nicolae Stanciu şi viitorul său la Sparta, dar şi despre noul star în ascensiune al fotbalului românesc, Ianis Hagi. De asemenea, Chipciu este încântat de ”colaborarea” cu noul selecţioner Cosmin Contra

Cu ce rămânem după campania din Liga Naţiunilor? Alex Chipciu ne explică: ”Depinde de ce vom face în următoarele două meciuri. Putem să câştigăm două meciuri şi să rămânem minim cu locul 2 sau locul 1. Eu mă gândeam că Serbia este favorită, iar noi că am putea câştiga primul loc. Şi acum am putea, dacă vom bate Lituania, iar ei vor face egal cu Muntenegru. Ceea ce este posibil” crede fotbalistul Spartei Praga.

Partida cu Lituania de la Ploieşti se joacă fără spectatori, dar Chipciu crede că naţionala trebuie să câştige acest meci indiferent de context: ”Normal, trebuie să câştigăm la Ploieşti indiferent de adversar. Trebuie să păstrăm şanse pentru ultimul meci. Lituania este o echipă mai slab cotată, însă nu o să fie un meci uşor.  Sunt mulţi spectatori. Pot fi unii liniştitţi şi să facă alţii scandal” spune fostul fotbalist de la FCSB.

Pentru reprezentativa României urmează o tragere la sorţi pentru turneul final european, tragere care se anunţă momentan una dificilă. Chipciu explică: ”Indiferent în ce urnă vom fi sau ce adversari vom avea va fi foarte greu.  Poţi să ai adversari care la prima vedere par uşori şi să fie greu. Am avut o grupă cu Danemarca şi Muntenegru. Ne gândeam că o să fie bine cu ele, care nu erau favorite”.

Fotbalistul Spartei este însă optimist, iar o parte a optimismului său se datorează noului selecţioner, Cosmin Contra: ”De când a venit noul selecţioner avem rezultate bune. Cred că este bine pentru ce este în naţionala României şi pentru ceea ce este în România în momentul de faţă. Nu ai echipe în grupele Europa League, nu ai echipe în grupele Champions League, nu ai jucători la cele mai bune echipe din Europa. Este normal ca pretenţiile să fie la fel” a spus Alex Chipciu la Telekom Sport.

Despre  convocarea lui Ianis Hagi la echipa reprezentativă, Chipciu spune: ”M-am întâlnit cu Ianis chiar când am venit la Mogoşoaia. Mă bucur pentru el. Îl ştiu de când era mic.  Să vină generaţiile din spate şi să facă la naţională lucruri cât mai bune şi readucă oamenilor bucuria. El este un jucător de mare perspectivă, dar nu ar trebui să punem mare presiune pe el, pentru că are o presiune imensă cu numele de pe spate. Cred că trebuie să îl lăsăm pace, să joace fotbalul pe care îl ştie şi lucrurile vor veni de la sine”

Coechipier la Sparta cu Nicolae Stanciu, Chipciu vorbeşte la superlativ despre mijlocaşul care se spune că este urmărit de marile cluburi din Italia: ”Stanciu e bine. E un jucător foarte bun. Este cel mai bun, nu zic că este printre cei mai buni, cred că este cel mai bun din Cehia. Îmi doresc să joace cât mai bine şi să ajungă cât mai sus în carieră şi să obţină ceva cu Sparta anul acesta.  Este un jucător interesant, încă este suficient de tânăr ca să mai prindă un transfer la o echipă mai mare. Este un jucător interesant, încă este suficient de tânăr ca să mai prindă un transfer la o echipă mai mare”.

Afla mai multe despre: alex chipciuechipa naţionalănicolae stanciucosmin contra 

viewscnt
Articole similare