Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cine e femeia de fier de la cârma gimnasticii?

VIDEO | Cine e femeia de fier de la cârma gimnasticii?galerie foto

Gimnastică

Comentarii

Carmencita Constantin, noua conducătoare a gimnasticii româneşti, are 22 de ani de experienţă în management, reprezentând România la Comisia Europeană pe probleme de energie, mediu şi finanţări UE. În prezent este Director General în cadrul General Electric.

De 3 luni, la şefia gimnasticii româneşti se află Carmencita Constantin, o femeie de afaceri care are în subordine 500 de angajaţi! Noua conducătoare de la gimnastică nu este străină de fenomen!  A practicat 18 ani gimnastica ritmică şi 23 a fost antrenor, arbitru naţional şi internaţional.

Au fost 3 luni extrem de intense. Mă aşteptam la un ritm foarte susţinut pentru că am demarat o serie de audituri pe mai multe direcţii. Este un challenge”, a declarat Carmencita Constantin, preşedinte Federaţia Română de Gimnastică. 

Noul şef de la gimnastică nu este deranjat de vocile contestatarilor care, după ce a câştigat alegerile, i-au reproşat că e om de afaceri şi nu vine din lumea gimnasticii!

”Am realizat că cele mai puternice federaţii din lume,sunt conduse de oameni din business, ceea ce mi-a dat încredere şi curaj să fac acest pas”, a adăugat şeful FRG.

Obiectiv: JO 2024

Carmencita Constantin nu lipseşte de la nicio evaluare pe care centrele de gimnastică din ţară le fac zilele acestea la Bucureşti. Noua conducere a forului de gimnastică doreşte să pregătească o generaţie care să aducă medalii la Jocurile Olimpice din 2024.

După acest audit vom fi în măsură să creionăm formulele în care ne vom pregăti pentru calificarea din 2022 şi pentru participarea cu speranţe mult ridicate pentru 2024”, a completat Carmencita Constantin.

Gina Gogean pregăteşte viitorul de aur

Gina Gogean, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice, campionate europene şi mondiale, este antrenoare la Centrul de la Deva din 2006. În prezent are o grupă de fetiţe pe care le pregăteşte de la 7 ani. 

Sunt ca şi mama lor, aşa şi trebuie să fim, un antrenor trebuie să îndeplinească mai multe calităţi….şi de părinte şi de psiholog şi de antrenor în acelaşi timp şi de prieten” a declarat Gina Gogean, în prezent antrenoare a Centrului de Gimnastică de la Deva.

Deşi nu au mai mult de 13 ani, fetiţele pe care le antrenează vor să îi calce pe urme şi au visuri măreţe!

Vreau să merg la Olimpiada de la Paris şi să iau medalia olimpică!”,  spus Amalia Alexandra Ghioarţă, gimnastă.

Şeful COSR, Mihai Covaliu, recunoaşte că gimnastica românească nu este într-un moment bun şi spune că şefa federaţiei are susţinerea lui.

Ştim unde suntem, dar foarte important este cum plecăm pentru 2024, pentru că acestea este principalul obiectiv în momentul de faţă”, a adăugat ş Mihai Covaliu, preşedinte al Comitetului Olimpic Sportiv Român.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gimnastica 

viewscnt
Articole similare