Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cine este Vahid Hambo, omul care a reuşit să marcheze de două ori în două minute în Cupa României

VIDEO | Cine este Vahid Hambo, omul care a reuşit să marcheze de două ori în două minute în Cupa României

Astra Giurgiu

Comentarii

Astra Giurgiu a început ”ca din tun” partida de Cupa României cu Dunărea Călăraşi. Meciul se vede în direct la Telekom Sport 1.

Eroul astralilor a fost Vahid Hambo, un atacant adus în această iarnă la echipa pregătită de Costel Enache. El a reuşit să marcheze de două ori în două minute pentru Astra, mai exact, în minutele 5 şi 7 ale partidei de Cupa României cu Dunărea Călăraşi. Dar cine este Hambo, un nume complet necunoscut pentru fotbalul românesc?

Crescut de Sampdoria, vârf masiv aflat în vizorul echipei naţionale

Hambo este un vârf de origine finlandeză, ce măsoara 1.93 de centimetri. Are 24 de ani şi a fost crescut de Sampdoria Genova, dar în 2014 s-a întors în Finlanda, unde a evoluat pentru Ilves şi Inter Turku. Din 2015 s-a transferat la Brighton în Anglia, alături de conaţionalul său, Niki Maenpaa.

Sezonul 2017-2018 îl găseşte la SJK în Finlanda, iar în sezonul trecut a evoluat pentru RoPS în acelaşi campionat.

Vahid Hambo are 2 selecţii în naţionala Under 21 a Finlandei, pentru care a marcat trei goluri. 1.93 de centimetri măsoară atacantul născut la Helsinki, fotbalist descris ca fiind ”un vârf masiv, puternic, un adevărat număr 9”. El se va lupta pentru titularizare la Giurgiu cu Denis Alibec, Azdren Llullaku şi Jacques Zoua. Hambo are şi cetăţenie bosniacă. 

Masivul atacant originar din Helsinki se află şi în vizorul selecţionerului Finlandei Markku Kanerva. Pentru Astra Giurgiu el bifase până la acest meci doar 5 minute pe finalul meciurilor cu Viitorul şi Hermannstadt, ambele câştigate de echipa lui Enache, 3-0 şi 1-0. Vezi mai jos reuşitele lui Vahid din partida cu Dunărea.

Afla mai multe despre: vahid hambo 

viewscnt
Articole similare