Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Coliziuni spectaculoase la Daytona 500, prima cursă din NASCAR

VIDEO | Coliziuni spectaculoase la Daytona 500, prima cursă din NASCAR

Alte sporturi

Comentarii

Prestigioasa cursă Daytona 500, prima etapă a campionatului american de automobilism NASCAR, a fost marcată, duminică, de mai multe coliziuni spectaculoase, fără urmări grave, în ultimele 20 de tururi.

Cu zece tururi înainte de sosire, pilotul de pe locul 5, Paul Menard, a acroşat maşina care îl devansa, condusă de Matt DiBenedetto.  Cele două maşini au ajuns de-a curmezişul pistei şi au produs o reacţie în lanţ, cu 21 de automobile implicate. Coliziunea a fost numită  «The Big One», aşa cum se întâmplă frecvent la Daytona 500, cursă disputată încă din 1959 pe un circuit oval din Florida. Niciun pilot nu a fost rănit în acest accident produs la peste 200 km/h.

După curăţarea pistei, cursa s-a reluat, dar s-a produs o nouă coliziune, de data asta implicând şapte maşini. După o nouă întrerupere, piloţii au plecat, dar nu au putut încheia un tur, deoarece Clint Bowyer, atunci pe locul 4, a comis o greşeală, în care au fost implicate alte 11 maşini.

În cele din urmă ultimele două tururi s-au desfăşurat fără incidente şi i-au permis lui Denny Hamlin să obţină a 33-a victorie la NASCAR, a doua la Daytona după 2016. 

Campionatul NASCAR este cel ami popular din SUA şi se dispută pe parcursul a 26 de curse, care permit selecţionarea a 16 piloţi, aceştia participând apoi la ultimele zece probe pentru titlul de campion.

Afla mai multe despre: daytona 500nascar 

viewscnt
Articole similare