Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Concluziile trase de un arbitru scoţian după arbitrajul de la Belgia - Spania: "Meciul ar trebui rejucat!" Ce scrie L'Equipe

VIDEO | Concluziile trase de un arbitru scoţian după arbitrajul de la Belgia - Spania: "Meciul ar trebui rejucat!" Ce scrie L'Equipe

Rugby

Comentarii

Un arbitru amator scoţian a efectuat analiza prestaţiei centralului Vlad Iordăchescu la meciul Belgia-Spania, iar L'Equipe a ajuns la concluzia, pe baza acesteia, că românul a condus "cu două viteze": a sancţionat tot ce au greşit spaniolii şi a fost indulgent cu belgienii.

În schimb, autorul a comentat la finalul analizei sale că "este clar o prestaţie inconsistentă, e echipă este favorizată în detrimentul celeilalte, o prestaţie groaznică, una dintre cele mai proaste" pe care le-a văzut-o vreodată la orice nivel de rugby, "care în final a costat calificarea Spaniei direct la Cupa Mondială".

"Este o situaţie care nu ar fi trebuit să se întâmple, trebuia delegat un alt arbitru, nu un român. Dacă se doreşte justiţie aici, meciul ar trebui rejucat cu un arbitru britanic sau irlandez. Nu vreau să acuz nimic, nu vreau să vorbesc de imparţialiate, dar aici sigur s-a întâmplat ceva, prestaţia a fost groaznică. Este o imagine proastă pentru rugby", a spus el.


L'Equipe este ceva mai puţin critică la adresa arbitrajului.

"Se degajă clar impresia unui arbitraj în două viteze: Nimic nu a fost iertat Spaniei, penalizată dur în acest meci, dar Vlad Iordăchescu a fost mai îngăduitor când a fost vorba de a penaliza Belgia. Un exemplu: când un jucător spaniol a fost busculat din spate de un belgian, nu inversează pedeapsa atunci când aceasta pare să se impună. El nu va ezita să o facă în repriza a doua, când spaniolii îi contestă decizia", scrie lequipe.fr.

Deasemenea, arbitrul s-a "jucat" mult cu avantajul, continuă publicaţia franceză, pe baza analizei video a scoţianului. "Când o aripă spaniolă scapă spre eseu, arbitrul revine de neînţeles la greşeala iniţială. La o altă acţiune, el a lăsat Belgia să avanseze 30 de metri timp de trei minute, înainte de a reveni la greşeala iniţială, timp în care belgienii profitaseră de avantaj. În final de meci, când Spania punea presiune pentru a trece în avantaj, un <înainte> groslolan al unui belgian nu a fost sancţionat cu un cartonaş galben, aşa cum prevede regulamentul. Puţin mai târziu, mijlocaşul la grămadă spaniol a fost sever sancţionat (n.r. - cu lovitură de pedeapsă) pentru că s-a ridicat dintr-o grămadă spontană, deşi se vede clar că nu era ţinut. Cu trei minute înaintea finalului, Belgia a profitat de această decizie pentra a lua un avantaj de opt puncte şi pune capăt ultimelor speranţe ale spaniolilor", a scris L'Equipe.

"Dacă anumite decizii ale arbitrului au fost bune şi am văzut că Belgia a jucat de la egal la egal cu Spania, dominând chiar grămada, putem înţelege frustrarea oaspeţilor de la finalul meciului, chiar dacă nu justifică în niciun caz comportamentul unor jucători împotriva brigăzii de arbitri după fluierul final. Rămâne de văzut acum ce vor stabili anchetele Rugby Europe şi World Rugby", a concluzionat L'Equipe.
 

Afla mai multe despre: arbitrajbelgiaspaniaanalizavlad iordachescu 

viewscnt
Articole similare