Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Conferinţa de presă a preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu. Deciziile luate de UEFA şi federaţiile europene

VIDEO Conferinţa de presă a preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu. Deciziile luate de UEFA şi federaţiile europene

FRF

Comentarii

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat deciziile luate în urma videoconferinţei organizate de UEFA, la care au luat parte 55 de federaţii europene.

UPDATE: Campionatul European 2020 a fost reprogramat pentru anul 2021, ca urmare a pandemiei de coronavirus care panichează în prezent o lume întreagă. (Detalii AICI)

Alte decizii luate:

"Amânarea meciurilor din play-off până în iunie 2020. Anulăm meciul amical cu Anglia, care era pe 7 iunie".  

"Suspendarea EURO 2020 pentru perioda 11 iunie - 11 iulie 2021".

"Copa America se mută în vara 2021".

"Finala de Uefa Champions League se va disputa pe 27 iunie".

"Vom propune ca FIFA să suspende CM al cluburilor, din 2021, pentru a face loc EURO 2020. Astfel, vom avea timp să jucăm ligile naţionale. Toate cee 53 de competiţii la nivel naţional se vor amâna cel puţin până la retragerea stării de urgenţă date de preşedintele Klaus Iohannis.

În momentul de faţă, la nivelul Ligii 1, mai sunt de disputat 8 etape din play-off, 12 din play-out, 14 etape din liga a 2-a şi a 3-a, din Cupa României mai avem nevoie de 2 date disponibile: pentru semifinale şi finală. Trebuie să luăm în considerare şi barajul de promovare în Liga 1. Lucrăm în prezent pentru scenariile conform cărora vom relua Liga 1. În cel mai bun caz, competiţia se va relua pe 22 aprilie, iar cea mai pesimistă situaţie prevede reluarea jocurilor pe data de 11 iunie. Dacă situaţia se va înrăutăţi, vom apela la minigrupe sau meciuri eliminatorii.

Fotbalul se va relua cu porţile închise doar în momentul în care vom şti sigur că siguranţa jucătorilor, a staff-ului şi a publicului nu este în pericol. Vreau să invit pe această cale pe toţi membrii fotbalului românesc la solidaritate în zilele următoare. Vom participa activ alături de Guvernul României şi UEFA pentru sustenabilitatea tuturor proiectelor necesare”.

Afla mai multe despre: răzvan burleanu 

viewscnt
Articole similare