Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Continuă minunea pentru tenisul de masă românesc. Ovidiu Ionescu luptă azi pentru aur la Campionatul Mondial

VIDEO | Continuă minunea pentru tenisul de masă românesc. Ovidiu Ionescu luptă azi pentru aur la Campionatul Mondial

Sporturi

Comentarii

Ovidiu Ionescu s-a calificat în finala probei de dublu a Campionatului Mondial din Ungaria, după ce, alături de partenerul său spaniol, a învins în set decisiv o pereche portugheză.

Ovidiu Ionescu a transformat bronzul mondial în medalie de argint, cel puţin. Alături de partnerul său, ibericul Alvaro Robles s-a calificat în finala Campionatului Mondial de la Budapesta. 

Pentru România medalia lui Ionescu e prima pentru România la Campionatele Mondiale după o pauză de 19 ani. În anul 2000, în Malaezia, echipa feminină cucerea bronzul.

A fost un meci încheiat în set decisiv, 4-3 pentru perechea româno-spaniolă în faţa dubului portughez Monteiro/Apolonia. A fost 1-0 pentru Ionescu şi partnerul său, adversarii au întors apoi pentru 2-1. S-a făcut 2-2, pentru ca în continuare, Ionescu şi Robles să fie ei cei care răstoarnă rezultatul, 3-2.Lusitanii nu s-au lăsat, au mai egalat o dată, în decisiv au condus cu 8-7, dar Ionescu şi Robles au fost mai puternici, 11-7 şi va fi cel puţin medalie de argint pentru România. 

În finală, Ionescu va avea o misiune infernală în faţa celui considerat de mulţi cel mai bun jucător de tenis de masă din istorie, Ma Long, triplu campion olimpic şi de zece ori campion mondial. Ma Long face pereche cu un Wang Chuqin, unul dintre cei mai promiţători tineri chinezi. Are 18 ani şi e deja campion mondial cu echipa, în 2018. 

Reuşita lui Ovidiu Ionescu este cu atât mai mai valoroasă cu cât campionatele lumii la tenis de masă reprezintă cea mai grea competiţie, chiar mai dificilă decât Jocurile Olimpice. La Mondiale, naţiunile asiatice, care sunt cele mai valoroase, pot alinia cel mult cinci jucători sau echipe la fiecare probă, în timp ce la Jocurile Olimpice limita e de doi jucători/echipe. 

 

Afla mai multe despre: tenis de masaargintaurovidiu ionescu 

viewscnt
Articole similare