Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Contra a decis: Chiricheş e OUT! Explicaţia oferită pentru convocarea lui Gicu Grozav: "Asta a contat cel mai mult!"

VIDEO | Contra a decis: Chiricheş e OUT! Explicaţia oferită pentru convocarea lui Gicu Grozav: "Asta a contat cel mai mult!"

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul Cosmin Contra a anunţat astăzi că nu se va mai baza pe Vlad Chiricheş pentru dubla cu Suedia şi Insulele Feroe, din preliminariile Euro 2020, în condiţille în care fundaşul a suferit o accidentare musculară în partida Salzburg - Napoli, din Europa League.

Chiricheş nu a primit încă un verdict asupra perioadei de indisponibilitate, dar chiar şi aşa Contra consideră că e imposibil ca fundaşul să poată face parte din lot.

"Are o leziune musculară, nu ştim dacă este ruptură sau întindere dar indiferent ce e, minim 10 zile va face pauză. E clar că pentru această dublă cu Suedia şi cu Insulele Feroe Vlad Chircheş nu va fi. Nu mai vine la Bucureşti", a spus Cosmin Contra.

Selecţionerul a vorbit şi despre situaţia lui Budescu sau despre posibila convocare a lui Ianis Hagi.



"Budescu e accidentat de aproape două luni de zile, a început antrenamentele, dar încă nu a început să joace.

Veţi afla în după amiaza asta, când voi da lotul definitiv (n.r. dacă Ianis Hagi face parte din lot).

Am încercat să aduc jucători care joacă la echipele lor de club şi din punctul ăsta de vedere sunt jucători care au fost cu mine şi au dat randament, mă refer aici la Toşca şi la Maxim, care nu prea au jucat în ultimul timp la echipele lor de club, n-au avut aproape niciun meci în picioare în ultima lună şi atunci am decis să aduc alţi jucători care au meciuri în picioare
", a mai declarat Contra.

De ce l-a convocat pe Grozav

Selecţionerul şi-a justificat decizia de a-l chema pe Gicu Grozav la lot prin faptul că acesta a început să joace constant în Ungaria, la Kisvárda, şi are şi realizări.

"Grozav, dintre toţi jucătorii pe care i-am analizat, are 8 meciuri în picioare, 6 titular, goluri marcate, două pase de gol, este într-o formă destul de bună. Nu m-am aşteptat să îşi revină aşa de repede după perioada de inactivitate pe care a avut-o, dar uite că dă randament acolo, în Ungaria.

A contat foarte mult că are foarte multe meciuri în picioare şi un tonus bun. Din punctul meu de vedere asta contează, mai ales că ne aşteaptă un meci de luptă în Suedia şi avem nevoie de jucători 100% din punct de vedere fizic"
, a mai declarat Cosmin Contra.



Primele două jocuri ale tricolorilor în preliminariile Euro-2020 sunt împotriva Suediei, în deplasare, la 23 martie, ora 19.00, şi contra Insulelor Feroe, la Cluj-Napoca, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, la 26 martie, ora 21.45.


 

Afla mai multe despre: romaniacontragrozavchiriches 

viewscnt
Articole similare