Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cornel Dinu, radical ca întotdeauna: "Amărâtul de Contra a început cu Deac şi jambierele lui până la genunchi. Să i se strângă mâna, dar în uşă"

VIDEO | Cornel Dinu, radical ca întotdeauna: "Amărâtul de Contra a început cu Deac şi jambierele lui până la genunchi. Să i se strângă mâna, dar în uşă"

Echipa națională

Comentarii

Fostul selecţioner al României, Cornel Dinu, a caracterizat în termeni duri prestaţia echipei naţionale a României, iar printre principalele sale ţinte au fost selecţionerul Cosmin Contra, mijlocaşul celor de la CFR Cluj, Ciprian Deac şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

"Mister" consideră că principalul vinovat pentru jocul lamentabil al echipei este Cosmin Contra, împreună cu secunzii săi, care nu au fost în stare să dejoace un fotbal previzibil, cunoscut ca fiind unul conservator, practicat de zeci de ani de către suedezi.

"Atâta sfidare, atâta obrăznicie, atâta lipsă de profesionalism. Ştiu că Suedia joacă de 40 de ani în 4-4-2, cu linii, cu pase directe, cu devieri, cu joc pe vârfuri. Este inadmisibil, convingerea mea e că s-a greşit flagrant. Din nou a început amărâtul ăsta care nu are nicio treabă cu nivelul de echipă naţională Contra, cu 5 jucători mai puţin. Măi, Cosmine, măi, dacă ştii, că i-ai văzut pe suedezi de vreo 15 ori, cu secunzii tăi, cu Stoichiţă, nu îţi dai seama că nu poţi să joci cu o echipă care nu ţine mingea şi le lasă mingea suedezilor, dezastrul care a fost de posesie în prima repriză, că ţi-era ruşine că te uiţi la echipa naţională a României. Din nou echipa a fost complet greşit gândită, într-o paralelă care o pui - eu joc cu ăştia, ce fac cu ăştia în teren? Păi joacă aşa de vreo 50 de ani. Cum joacă? Direct, strâns, fac pressing, se închid foarte bine. Păi şi atunci dacă le las mingea la băieţii ăştia, nu se alege praful de mine? Atunci mă gândesc să încep, dacă am ceva în cap, respectând criteriul selecţiei care presupune valoare şi formă", a declarat Dinu, la Telekom Sport.

Al doilea în lista "preferinţei" legendei dinamoviste a fost Ciprian Deac. Mijlocaşul a conlucrat la primul gol al Suediei, atunci când l-ar fi încurcat pe Vasile Mogoş şi s-a centrat balonul care avea să "aterizeze" pe fruntea lui Marcus Berg, ce avea să deschidă scorul.

"Joc cu jucători care au tehnicitate să nu le dea mingea la suedezi., Şi începi şi cu săracul Deac! Păi Mogoş ăsta, săracul nu are nicio vină la primul gol. Ăla care nu are nicio treabă cu faza defensivă, cu mobilitatea de competiţie europeană este Deac. Când îi mai văd şi cu jambierele peste genunchi. Am avut şi noi jambiere. Păi dacă le pui peste genunchi nu cumva te incomodează să îndoi genunchiul ca să poţi să alergi? Acolo Deac l-a încurcat pe săracul Mogoş la primul gol. Încep cu Alibec, care e în formă, încep cu Budescu, cu Nistor, cu Hagi, chiar cu Coman. Dar cu nişte jucători care ţin mingea la ei, pasează, nu le-o dau la suedezi, sunt capabili să facă un dribling. Aş continua cu ceea ce înseamnă Rus şi cu Nedelcearu. Pentru că este dramatică lipsa de cunoaştere a fotbalului la noi, nu mai spun de ce nenorociri de reclame. Ca să faci o reclamă întreagă cu cel mai puţin dotat apărător pe care îl avem noi, Chiricheş, şi să-l mai pui şi căpitanul echipei în ultimii 3-4 ani şi să mai spui că el este modelul nostru, haideţi, dragii mei, să ne lăsăm de fotbal!", a adăugat Dinu.

Cornel Dinu: "Să i se strângă frumos mâna, dar în uşă"

Cornel Dinu se înscrie în lista tot mai lungă de contestatari ai lui Cosmin Contra, care-i prevăd o ieşire pe uşa din dos, cât mai rapidă.

"În momentul acesta nu mai avea niciun sens să mai vină, trebuie încercată o şansă cu un şoc din punct de vedere probabil al gândirii, al comportamentului iar lui trebuie să i se strângă foarte frumos mâna, dar în uşă, pentru că el nu e vinovat, săracul. Cine l-a adus acolo....", a mai spus "Mister".

<<Răzvan Burleanu - Cap de Plumb>>

De nemulţumirea fostului selecţioner al României nu a scăpat nici preşedintele FR de Fotbal, Răzvan Burleanu, cel care s-a lăudat, de-a lungul timpului, că s-a înconjurat de o echipă extrem de competentă, dar a căror rezultate la nivel de seniori lipsesc cu desăvârşire..

"Am ajuns acum la Cap de Plumb, la încă vreo două denumiri, nişte specimene din astea care hotărăsc soarta fotbalului. Să ai tupeul să spui <<am terminat Cooperativa şi am adus nişte oameni extraordinari!>> Păi ăştia sunt conducători? Singurul lucru pe care îl au, secretomania asta, uşile închise, nu ai voie să intri", a conchis Dinu.
 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare