Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Cornel Dinu ştie cum poate renaşte naţionala României sub bagheta lui Rădoi. Reţeta succesului, de la "Mister" pentru Mirel: "Sunt optimist!"

VIDEO Cornel Dinu ştie cum poate renaşte naţionala României sub bagheta lui Rădoi. Reţeta succesului, de la "Mister" pentru Mirel: "Sunt optimist!"

Echipa națională

Comentarii

Cornel Dinu (71 de ani) a analizat numirea lui Mirel Rădoi (38 de ani) selecţioner la naţionala mare a României, joi, la evenimentul în care a fost numit cetăţean de onoare al Muncipiului Bucureşti. "Mister" Dinu i-a urat succes lui Rădoi, dar a evidenţiat şi cât de greu îi va fi acestuia să reuşească. Fostul fotbalist şi antrenor de la Dinamo are, totuşi, reţeta succesului pentru fostul boss de la tineret.

Expertul Telekom Sport a "radiografiat" potenţialul naţionalei din momentul de faţă şi a spus cum poate Mirel Rădoi să transforme România într-o echipă retudabilă. Dinu ştie exact la ce trebuie să lucreze Rădoi pentru a reuşi pe banca tricolorilor mari. "Se ştie că o echipă mai puţin dotată, atunci când este bine aşezată, bine educată, bine montată, poate să învingă o echipă care are valori mai mari, sau poate o coeziune mai mare, cazul Islandei. Sunt optimist, dar ştiu că sunt greutăţi foarte mari", a spus Cornel Dinu.

Totuşi, Dinu crede că era nevoie de un antrenor cu mai multă experienţă pentru a revitaliza naţionala, aflată acum într-un moment critic. Rădoi a reuşit la cârma tricolorilor mici, iar acum Cornel Dinu aşteaptă să vadă ce poate face şi la naţionala mare: "Am nişte rezerve, pentru că a reuşi într-un astfel de moment o nouă revenire a fotbalului românesc, era nevoie în primul rând de oameni cu experienţă, oameni care au antrenat echipa naţională.

Îi urez succes lui Mirel Rădoi, dar repet, în momentul în care se regăseşte fotbalul nostru, cu această schimbare de generaţii, cu nişte jucători care evoluează sau nu evoluează, fiind obligatorie îmbinarea criteriului valoric cu cel al formei sportive, probabil că Mirel Rădoi nu cred că are capacitatea la ora actuală să creeze acest mixaj, această forţă colectivă. 16.11 De aceea rămân la părerea că Federaţia trebuia să trateze în primul rând cu 3 sau 4 nume elocvente, care au mai condus echipa naţională, au experienţă, au dovedit că ştiu ce să facă. Şi nu întâmplător am început această variantă cu Mircea Lucescu, care încă mai cred că are puterea să mai conducă. Depinde bineînţeles de el. După aceea  cred că trebuiau să vină neapărat oameni care au mai antrenat echipa naţională, cu orice sacrificiu, începând cu Gică Hagi, poate chiar Răzvan Lucescu", a mai spus Dinu.



Mirel Rădoi a fost anunţat oficial ca noul selecţioner al naţionalei mari a României, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Afla mai multe despre: cornel dinumirel radoiechipa nationala 

viewscnt
Articole similare