Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cosmin Contra a explicat de ce a folosit cinci fundaşi contra Spaniei: "Asta am observat în ultimele 20 de meciuri ale lor"

VIDEO | Cosmin Contra a explicat de ce a folosit cinci fundaşi contra Spaniei: "Asta am observat în ultimele 20 de meciuri ale lor"
Comentarii

Selecţionerul echipei naţionale, Cosmin Contra, a explicat de ce a mizat pe un sistem cu cinci fundaşi în meciul cu Spania, pierdut, joi, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-1, în preliminariile Campionatului European de tineret.

"În ultimele 20 de meciuri pe care le-am văzut ale Spaniei, am observat, am văzut meciuri din 2016 şi am văzut că echipele care au jucat un 5-3-2, inclusiv Rusia la ultimul Campionat Mondial, un 5-4-1, au reuşit să micşoreze spaţiile şi pe contraatac să le pună mari probleme.

Am considerat, prin absenţele pe care le-am avut la nivel de fundaşi laterali, că sistemul ăsta poate să se adapteze foarte bine echipei noastre.

Cred că din punct de vedere tactic alegerea a fost bună, doar că interpretarea din prima repriză nu a fost la fel ca cea din a doua repriză. Probabil începem meciurile mai cu teamă şi pentru că jucăm cu adversari pe care probabil îi considerăm mai buni ca noi, ne e frică să nu ne pună în dificultate dacă vom ieşi la joc.

Dacă vă uitaţi pe statistică de când sunt eu la echipa naţională, cred că am goluri marcate, nu ştiu dacă un alt selecţioner din 20 de meciuri sau 19 meciuri are atâtea goluri marcate.

Mi-ar plăcea să evoluăm ca echipa Spaniei, asta e filozofia mea, dar trebuie să ai şi jucătorii care să îţi facă lucrul ăsta", a declarat Cosmin Contra.

"Trebuie să încercăm să câştigăm la o diferenţă cât mai mare meciul cu Malta"

Selecţionerul nu tratează meciul cu Malta ca pe o formalitate, însă recunoaşte că îşi doreşte să vadă multe goluri.
 
"Cred că în fotbalul actual nu mai există formalitate dacă nu tratezi meciul cu seriozitate şi nu respecţi adversarul de la început şi nu încerci să marchezi gol cât mai repede ca să îţi faci meciul uşor.
 
Asta le-am transmis, să marcăm gol cât mai repede, să marcăm goluri şi să încercăm să câştigăm cu o diferenţă cât mai mare, care poate să conteze la sfârşitul acestor 4 meciuri, să conteze şi golaverajul.
 
Important  e ca mâine când intrăm pe teren să fim conştienţi de ce avem de făcut şi de câtă presiune trebuie să punem asupra adversarului ca să înscriem cât mai repede un gol", a adăugat Contra.

Afla mai multe despre: contra 

viewscnt
Articole similare