Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cosmin Contra arată cu degetul spre jucători, după înfrângerea ruşinoasă cu Spania. "E mare dramă să nu poţi să alergi, să nu ai atitudine"

VIDEO | Cosmin Contra arată cu degetul spre jucători, după înfrângerea ruşinoasă cu Spania. "E mare dramă să nu poţi să alergi, să nu ai atitudine"

Echipa națională

Comentarii

Încă selecţioner al României, Cosmin Contra, a renunţat să le mai ia apărarea elevilor săi, după înfrângerea ruşinoasă suferită pe Wanda Metropolitano din Madrid, împotriva Spaniei, scor 0-5, şi îndeamnă pe toată lumea la o analiză amănunţită asupra întregului fotbal românesc, în special a jucătorilor care îmbracă echipamentul naţionalei de seniori.

La conferinţa de presă de după meci, "Guriţă" a fost extrem de dezamăgit de atitudinea pe care elevii săi au avut în teren, mai ales în condiţiile date, în care nu mai exista vreo presiune a rezultatului. Dacă în alte dăţi le era cel mai mare apărător, de data aceasta Contra a lăsat de înţeles că indicaţiile sale nu au fost respectate. Într-o altă ordine de idei, Cosmin Contra recunoaşte că a pierdut vestiarul, asta dacă l-a controlat vreodată cu adevărat.

"Mi-am asumat toată răspunderea pentru ce se întâmplă şi pentru ce s-a întâmplat la echipa naţională, dar ar trebui să faceţi o analiză serioasă pentru ce se întâmplă în fotbalul românesc şi cu jucătorul român. Pentru că nu e mare dramă să pierzi 5-0 cu Spania, cât e mai mare drama să ajungi pe un stadion ca Wanda Metropolitano, împotriva Spaniei, şi nu poţi să alergi, nu poţi să ai o atitudine şi Spania are o atitudine mai bună ca a ta. De ce nu au avut atitudine? Întrebaţi-i pe ei. Am insistat foarte mult pe această atitudine şi pe cei 12.000 de români care au venit să-i vadă, dar se pare că mesajul nu a ajuns la ei. Singura explicaţie e că necalifcarea sau pierderea meciului cu Suedia a făcut ca jucătorii să se relaxeze din toate punctele de vedere şi era păcat, pentru că în martie mai au două meciuri şi dacă nu vor schimba această atitudinene, şi nu-şi vor da seama de nivelul la care au ajuns şi la care trebuie să joace, atunci nu se vor califica", a declarat Contra, la conferinţa de presă.

Pentru România urmează barajul din Liga Naţiunilor, din luna martie, care se va desfăşura în deplasare, împotriva Scoţiei sau Islandei.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare