Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cristiana Oprea, o femeie care a triumfat într-o lume dominată de bărbaţi: ”Este dificil să fii excepţia!”. Prima româncă pilot din FIA WRC

VIDEO | Cristiana Oprea, o femeie care a triumfat într-o lume dominată de bărbaţi: ”Este dificil să fii excepţia!”. Prima româncă pilot din FIA WRC

Sporturi cu motor

Comentarii

Pilotul Cristiana Oprea a fost invitata Corina Marinaş, în cadrul emisiunii emisiunii Zoom Sport, din această săptămână.

Cristiana Oprea este prima româncă pilot din Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC.

  • Este pilot de 9 ani!

A renunţat la arhitectură pentru un sport dominat de bărbaţi, însă nu s-a lăsat mai prejos şi a demonstrat că şi femeile pot pilota foarte bine.

Povestea mea este una atipică. M-am apucat foarte târziu. A început ca o joacă, o curiozitate. Am concurat pentru prima dată pe la 23 de ani.

Eram de mică pasionată de maşină. Cumva, m-am hotărât că nu vreau să-mi urmez drumul în arhitectură sau urbanism, şi am fost curioasă cum aş putea să deveni pilot. Ulterior, am descoperit cum să-mi transform această pasiune într-o carieră şi chiar pot să spun că sunt chiar norocoasă.

În primii ani, foarte mulţi îmi spuneau că e doar o fază. Se aşteptau să renunţ, dar am progresat. Am construit pas cu pas povestea, până unde suntem astăzi.

Începutul a fost frumos pentru că nimeni nu ştia exact ce aveam de gând să fac. Dacă e o pasiune sau o să le pun probleme. Este dificil să fii excepţia, în orice domeniu. Mai ales pentru o femeie, într-o lume dominată de bărbaţi. Între timp m-am călit şi am înţeles că felul în care mă văd oamenii şi spun despre mine, reflectă mai multe lucruri despre ei şi nu este ceva relevant pentru mine”, a povestit Cristiana Oprea, la Zoom Sport.

VIDEO: Emisiunea integrală, cu Cristiana Oprea şi Corina Marinaş

Afla mai multe despre: zoom sportcristiana opreacorina marinas 

viewscnt
Articole similare