Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cristina Neagu a analizat înfrângerea cu Rostov-Don, din deplasare. "Consider că acolo s-a pierdut meciul"

VIDEO | Cristina Neagu a analizat înfrângerea cu Rostov-Don, din deplasare. "Consider că acolo s-a pierdut meciul"

Fotbal intern

Comentarii

Handbalistele de la CSM Bucureşti s-au întors în România, duminică după-amiază, din Rusia, acolo unde au fost învinse de Rostov-Don, cu 22-23 (7-14), în ultima rundă a Grupei B din Liga Campionilor.

"Tigroaicele" s-au calificat în Grupele Principale ale Ligii Campionilor, unde vor începe cu trei puncte şi unde vor trebui să joace aproape perfect pentru a se califica mai departe. Mai fac parte din grupa CSM-ului Rostov-Don (5 pct.), Esbjerg (4), Metz (6), Kristiansand (5) şi Ferencvaros (1). În sferturile de finală se vor califica primele patru formaţii clasate.
 
"Ne-ar fi fost de mare folos cele două puncte însă nu avem ce face, trebuie să mergem mai departe. Într-adevăr ne aşteaptă o grupă extrem de grea în Grupa Principală, din păcate suntem pe partea foarte grea de tablou în acest sezon al Ligii Campionilor, însă mergem mai departe şi o să ne pregătim pentru meciurile din Grupa Principală. Sperăm să facem cât mai multe puncte posibile pentru că vrem să ne calificăm în sferturi, şi de acolo în Final Four. (Care dintre cele trei echipe ţi se pare cea mai dificilă?) Probabil că Metz este echipa într-o evidentă creştere de formă în ultimele două sezoane în Liga Campionilor, şi Vipers a ajuns în Final Four anul trecut, despre Ferencsvaros nu mai are rost să mai spun ceva pentru că se ştiu duelurile care există între noi şi ele. Per total este o grupă foarte grea şi va trebui să ne pregătim foarte bine pentru fiecare meci pentru că aşa cum am spus, trebuie să câştigăm cât mai multe puncte", a declarat Cristina Neagu, la sosirea pe aeroport.
 
Împotriva formaţiei din Rostov, Cristina Neagu a marcat nu mai puţin de opt goluri, cele mai multe în Liga Campionilor după operaţia suferită la genunchiul piciorului drept. Neagu a mai jucat împotriva celor de la Lublin şi Esbjerg, când a punctat de patru, respectiv trei ori. Refacerea Cristinei Neagu nu este completă 100%, iar evoluţiile foarte bune sunt doar rodul talentului său uriaş. 
 
"Am nevoie de timp pentru că am început antrenamentele acum două săptămâni, am fix şase antrenamente şi cinci meciuri, adică totul s-a întâmplat foarte repede pentru mine, am călătorit foarte mult, am jucat din 3 în 3 zile, nu am avut timp practic de refacere. E clar că am nevoie de mai mult timp dar sunt convinsă că, nu pot să estimez exact, dar de la zi la zi mă simt mai bine şi în scurt timp cred că o să revin la forma care m-a consacrat", a adăugat Neagu.
 
Prima repriză a partidei dintre Rostov-Don şi CSM Bucureşti a fost una de coşmar pentru vicecampioana României. La un moment dat, diferenţa de pe tabelă arăta opt goluri pentru puternica formaţie din Rusia. Meciul părea pierdut din primul mitan, însă "tigroaicele" au avut o răbufnire de orgoliu de mare campioană. A strâns diferenţa la un gol, însă au dat senzaţia, pe final, că meritau mai mult.
 
"Din păcate, prima repriză a fost una foarte slabă din partea noastră şi în a doua repriză a trebuit să alergăm efectiv după ele, au fost două reprize diametral opuse, am jucat mult mai bine în a doua, am fost mai exacte şi în atac, dar şi în apărare. Am greşit câteva mingi în atac. Am jucat mai lent, ele ne-au alergat pe contraatac, acolo cumva s-a pierdut meciul în prima repriză pentru că noi le-am dat nişte mingi uşoare şi ele au înscris foarte mult pe contraatac. Nu simt nicio presiune în momentul de faţă pentru că nu cred că ar trebui să se aştepte foarte mult de la mine în condiţiile în care am început să joc după 11 luni de la operaţie", a completat Neagu.
 
Naţionala feminină de handbal a României va participa la Campionatul Mondial din Japonia, în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, iar toate speranţele românilor se leagă de recuperarea rapidă şi cu succes a Cristinei Neagu. România face parte din Grupa C, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazahstan. Pentru acest lucru, Cristina trebuie să-şi calculeze atentă paşii. Primul meci al României va fi împotriva Spaniei, urmat de confruntările cu Kazahstan şi Senegal, meciuri ce par la îndemâna tricolorilor şi fără ajutorul Cristinei Neagu. Cel mai probabil, Tomas Ryde nu va risca cu Neagu în partida contra ibericelor, pentru a fi pregătită de duelul cu Muntenegru, din etapa a patra a grupei, programată pe 4 decembrie.
 
Am nevoie de timp, nu pot să fiu în acest moment jucătoarea de acum un an, aşa că atât la echipa de club am încercat în aceste douî săptămâni să dau ce am mai bun şi asta o să fac şi la Campionatul Mondial. Încerc să ajut echipa naţională, nu să fiu acolo să joc 60 de minute şi să trag până la sacrificiu pentru că nu este posibil în  acest moment. Trebuie să am foarte mare grijă şi trebuie să fac un plan foarte  bun şi în ceea ce priveşte echipa naţională în perioada următoare pentru că e clar că nu mă pot antrena foarte mult, nu pot juca foarte mult sau nu pot juca ca şi acum un an. Cred că tocmai experienţa asta mă ajută în acest moment în teren. Şi faptul că reuşesc totuşi să joc la un nivel destul de bun după 11 luni de absenţă şi nu am niciun fel de pregătire de niciun fel, pentru că nu am avut timp şi cred că lucrul ăsta mă ajută. Probabil nu pot juca în toate meciurile, nu pot juca 60 de minute, nu mă pot antrena în fiecare zi, deci trebuie să fie un plan bun pentru mine încât să pot da maximum din ceea ce pot în acest moment", 
 
Pentru 2020, Neagu mizează pe prezenţa CSM-ului în Final Four-ul Ligii Campionilor, dar şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, alături de echipa naţională
 
Pentru CSM este drum lung până în Final Four, suntem abia în luna noiembrie, ne vom reuni din nou în luna ianuarie, ne vom pregăti pentru grupele principale, aşa cum am zis îmi doresc să facem cât mai multe puncte ca să ne calificăm în primul rând în sferturi. Apoi ne dorim să mergem în Final Four, este clar targetul de anul acesta. În ceea ce priveşte naţionala, eu aş fi mulţumită să ne clasăm cât mai bine încât să mergem la Preolimpic şi să avem şanse să jucăm pentru calificarea la Olimpiadă.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare