Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cristina Neagu a dezvăluit ce i-a transmis Crina Pintea, la aruncarea decisivă din meciul cu Ungaria. "M-am gândit la foarte multe lucruri..."

VIDEO | Cristina Neagu a dezvăluit ce i-a transmis Crina Pintea, la aruncarea decisivă din meciul cu Ungaria. "M-am gândit la foarte multe lucruri..."

Handbal

Comentarii

Trage adânc aer în piept, priveşte în gol, apoi spre tabelă. În minte îi rulează filmul ultimilor ani, cu toate momentele bune şi rele pe care le-a experimentat. A părut temătoare, doar pentru că nu s-a îndreptat să revendice mingea, pentru executarea loviturii decisive de la 7 metri. O întreagă naţiune şi-a ţinut respiraţia timp de câteva secunde: 1, 2, 3, trage Neagu sub bară, impecabil, iar România învinge Ungaria, după o partidă cu o desfăşurare INCREDIBILĂ!

Cristina Neagu a povestit cum s-a schimbat atmosfera din vestiarul "tricolorelor" după o victorie atât de importantă, obţinută cu doar câteva secunde înaintea fluierului final, după o revenire de la minus şapte goluri, împotriva rivalei tradiţionale Ungaria. O performanţă extraordinară pentru o naţională fără omogenitate, tânără, care-şi caută identitatea pe parchetul de joc.
 
"Suntem foarte motivate după victoria de aseară, chiar sunt foarte mândră de felul în care au luptat fetele şi chiar dacă eu am înscris ultimul gol, cred că echipa a fost fantastică şi a crezut până în ultima secundă şi am obţinut o victorie mare. Sincer cred că indiferent ce o să se întâmple mai departe în acest turneu, nu am dezamăgit, nu ne-am făcut de râs şi aşa cum probabil se gândeau foarte mulţi la plecarea din ţară, totuşi suntem între primele 12 echipe de la acest turneu şi avem şansa să fim chiar pe un loc mai bun. Clar înseamnă foarte mult pentru noi să vedem că oamenii sunt alături de noi, contează să vedem asta mai ales în momentele grele, în momentele în care pierdem meciuri nu doar la victorii. Le mulţumim din suflet celor care sunt alături de noi atunci când ne este mai puţin bine pentru că eu cred că asta înseamnă să fii fan adevărat, să îţi susţii echipa şi atunci când pierde, nu doar când câştigă", a povestit Cristina Neagu.
 
Arbitrele au fluierat 7 metri pentru România, iar toate privirile o căutau pe Cristina Neagu. Inimile românilor s-au făcut mici când spre minge s-a dus Crina Pintea. Şi nu pentru că nu aveau încredere în pivotul român, ci deoarece părea că Neagu se teme. Numai că lucrurile nu stateau chiar aşa. Crina Pintea a luat mingea, dar s-a dus glonţ spre mijlocul terenului, acolo unde o aştepta Cristina Neagu, cea care îşi ducea luptele interioare. Până în acel moment, Neagu avea opt aruncări de la 7 metri marcate, adică un procentaj de 100% de reuşită. Crina îi înmânează mingea Cristinei, nu înainte de a o încuraja.
 
"(Ce ţi-a spus Crina când ţi-a dat mingea pentru lovitura de la 7 metri şi ce a fost în sufletul tău la ultima aruncare?) Mi-a dat mingea şi mi-a zis poţi, aşa cum mi-a zis la fiecare aruncare de la 7 metri. M-am gândit la foarte multe lucruri, aveam şi eu emoţii foarte mari pentru că ştiam că pot să trimit echipa în main round sau pot să o trimit pe un loc foarte îndepărtat de locurile fruntaşe şi aveam emoţii, însă ştiam şi că executasem foarte bine până în momentul respectiv şi aveam toate premisele să o fac din nou", a explicat Cristina.
 
Au curs valuri de felicitări către cea mai valoroasă handbalistă a lumii în patru rânduri. Cele mai importante au venit din partea familiei, singura care îi este alături atât la înfrângeri, cât şi marile victorii.
 
(Câte mesaje ai primit personal?) Multe, foarte multe. Nu aş putea să zic un număr, însă am primit foarte multe şi le mulţumesc celor care mi-au scris, care m-au încurajat şi care sunt alături de mine. (Cine a fost prima persoană cu care ai vorbit după meciul cu Ungaria?) Cred că am vorbit cu familia, chiar am reuşit să am un apel video cu părinţii mei care erau foarte emoţionaţi. Am zis mereu că oamenii apropiaţi, familia, prietenii apropiaţi sunt mereu alături de noi indiferent de ce se întâmplă la meciuri. Şi atunci când câştigi primeşti mesaje de la foarte mulţi oameni, însă atunci când pierzi în general primeşti de la familie. Aşa că întotdeauna încerc să vorbesc prima oară, indiferent de victorie sau de înfrângere, cu oamenii cei mai apropiaţi mie", a completat Cristina Neagu.
 
 
 

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare