Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | CSM Bucureşti ţinteşte calificarea în sferturile Ligii Campionilor. Cristina Neagu: "E o grupă foarte grea. Nu e niciun outsider"

VIDEO | CSM Bucureşti ţinteşte calificarea în sferturile Ligii Campionilor. Cristina Neagu: "E o grupă foarte grea. Nu e niciun outsider"

Handbal

Comentarii

Cristina Neagu prevede o nouă ediţie echilibrată a Ligii Campionilor la handbal feminin, chiar dacă formatul competiţiei s-a modificat. Obiectivul lui CSM Bucureşti este accederea în sferturile de finală.

Din cauza pandemiei de coronavirus, EHF a decis să schimbe, cel puţin pentru moment, formatul Ligii Campionilor, atât la feminin, cât şi la masculin. În cazul handbalului feminin, cele 16 echipe au fost împărţite în două grupe de opt şi nu în patru grupe de patru formaţii, aşa cum s-a jucat sezoanele trecute. 

Din cele două grupe principale, primele două clasate se vor califica direct în sferturile de finală, iar locurile 3-6 vor juca în play-off. Cele opt echipe calificate în play-off vor juca în sistem eliminatoriu, iar patru dintre ele vor accede în sferturile de finală. După jucarea sferturilor de finală, cele patru formaţii vor merge în Final Four.

CSM Bucureşti a fost repartizată în Grupa A, cu Metz Handball (Franţa), Rostov-Don (Rusia), Vipers Kristiansand (Norvegia), Team Esbjerg (Danemarca), FTC-Rail Cargo Hungaria (Ungaria), BBM Biethigheim (Germania), Krim Mercator (Slovenia).

Cristina Neagu este de părere că fiecare echipă are şansa sa în Grupa A, chiar dacă Krim Merkator Ljublijana pare formaţia cu şansele cele mai mici. Istoria le obligă pe slovene să se ridice la nivelul competiţiei. Obiectivul celor de la CSM Bucureşti este accederea directă în sferturile de finală, adică clasarea în primele două locuri ale Grupei A.

"E o grupă foarte grea, din punctul meu de vedere. Practic nu e niciun outsider, să spunem, chiar dacă Krim e cumva echipa mai slabă din grupă, e totuşi o echipă de tradiţie. Formatul din acest an e şi el diferit, avem foarte multe meciuri grele, vom începe şi campionatul, vom juca din 3 în 3 zile, o să fie un program infernal. ", a declarat Neagu, astăzi, după antrenamentul susţinut pe Arena Naţională.

Astfel, CSM Bucureşti se reîntâlneşte cu rusoaicele de la Rostov-Don, cele care anul trecut au învins fosta campioane a României, în returul Grupei Principale, scor 23-22, asta după ce au condus şi la opt goluri distanţă.

"(Aveţi de luat o revanţă cu Rostov?) Nu ştiu neapărat dacă e o revanşă, noi avem nevoie să facem foarte multe puncte şi să încercăm să terminăm în primele două echipe, ca să ne calificăm direct în sferturi, însă cred că va fi foarte greu", a completat cea mai bună handbalistă a planetei.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare