Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cum a ajuns Ţeţe Moraru la Steaua: "Mi-au zis că mă trimit militar la Vânju Mare!" Povestea din spatele unei mutări spectaculoase

VIDEO | Cum a ajuns Ţeţe Moraru la Steaua: "Mi-au zis că mă trimit militar la Vânju Mare!" Povestea din spatele unei mutări spectaculoase

Top Interviuri

Comentarii

Dumitru Moraru a jucat în carieră atât pentru Steaua cât şi pentru Dinamo. La roş-albaştrii a ajuns în 1974, iar fostul portar a povestit cum a fost "convins" să semneze pentru stelişti.

Înainte să joace 8 ani pentru Dinamo, Ţeţe Moraru a stat 4 sezoane în curtea Stelei. La debutul în Liga I a avut parte de un duel chiar împoriva viitoarei sale echipe, Dinamo. 
 
"Am ajuns la Steaua întâmplător, pentru că noi, înainte de meciul cu Germania am făcut un cantonament de o lună de zile la Piteşti. Am jucat două meciuri amicale cu Turcia şi unul cu Brazilia. Naţionala de juniori a Braziliei. Atunci mâncam la ei la club, nu mâncam la hotel şi au avut un conducător celebru, Puiu Rapaport FC Argeş. Şi m-a luat, m-a vrăjit, mi-a dat 10.000 de lei şi am semnat pentru Piteşti. Din vară să mă duc la ei. Bineînţeles că am ajuns cu banii acasă, când au văzut mama cu tata, săracii, 10.000 de lei, au crezut că i-am furat până le-am explicat. Dar între timp fiind antrenor secund şi antrenor cu portarii al lotului, nea Ţopică Voinescu m-a pus să semnez şi cu Steaua. A spus că dacă nu semnez mă trimite la Vânju Mare militar. Şi de frică am semnat şi cu ei. Şi până la urmă s-au înţeles cu FC Argeş, le-am dat banii înapoi, bineînţeles, şi m-am dus la Steaua" şi-a adus aminte fostul goalkeeper al naţionalei. 
 
La Steaua a jucat 88 de meciuri până în 1978 când a ajuns la Sportul. 
 
"Am avut contracandidat unul dintre cei mai mari portari din istoria României, Vasile Iordache. Cu el stăteam şi în cameră. El a stat mai mult prin ţările arabe, era foarte mulţi ani pe acolo. Când am intrat în cabină mi s-au înmuiat picioarele.  Iordache, Sătmăreanu, Sameş, Vigu, Liţă Dumitru, Puiu Iordănescu, Ion Ion, Dumitriu IV, Marcel Răducanu, Troi, Zamfir. Am câştigat de două ori eventul şi o dată am pierdut o finală de cupă în 76, ne-a bătut Craiova pe Republicii"  a completat Ţeţe Moraru.  

Afla mai multe despre: top interviuridumitru ţeţe morarusteaua 

viewscnt
Articole similare