Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cupa Davis: România a învins Maroc şi s-a calificat la barajul pentru Grupa I, Zona Europa/Africa

VIDEO | Cupa Davis: România a învins Maroc şi s-a calificat la barajul pentru Grupa I, Zona Europa/Africa

Tenis

Comentarii

Perechea Marius Copil/Florin Mergea a învins, scor 6-2, 6-1, cuplul Yassine Idmbarek/Lamine Ouahab, în al treilea meci al întâlnirii România – Maroc, de la Cluj-Napoca. Graţie acestui rezultat, România a câştigat confruntarea cu marocanii şi s-a calificat la barajul pentru Grupa I, Zona Europa/Africa a Cupei Davis.

UPDATE | Dragoş Dima l-a învins, duminică, scor 6-0, 6-4, pe Soufiane El Mesbahi, în al patrulea meci al întâlnirii de Cupa Davis dintre România şi Mexic.

În ultima confruntare se vor întâlni Edris Fetisleam, debutant în echipa României, şi Yassir Kilani.


În primele două meciuri, disputate sâmbătă, Marius Copil l-a învins cu 6-0, 6-1 pe Amine Ahouda, iar Adrian Ungur s-a impus cu 6-0, 7-6 (3) în faţa lui Lamine Ouahab.
 
În turul trei, România va întâlni, la 15 şi 16 septembrie, echipa care va câştiga confruntarea Polonia – Zimbabwe, care se desfăşoară la Sopot.

Mergea F. / Copil M. - Idmbarek Y. / Ouahab L. 6-2 / 6-1

Mergea şi Copil închid şi setul al doilea şi aduc victoria României în duelul cu Maroc din Cupa Davis

Mergea şi Copil închid repede primul set, scor 6-2

Break fără probleme câştigat de echipa de dublu a României. Start perfect în al treilea meci împotriva reprezentativei Marocului


UPDATE Adrian Ungur, locul 500 ATP, l-a învins, scor 6-0, 7-6 (3), pe Lamine Ouahab, numărul 572 mondial, în cel de-al doilea meci al întâlnirii România - Maroc, din turul al doilea al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis.

Meciul a durat o oră şi 17 minute.

În primul meci, Marius Copil, locul 84 ATP, l-a învins pe Amine Ahouda, locul 699 ATP, scor 6-0, 6-1, în 39 de minute.

Duminică, Marius Copil şi Florin Mergea vor evolua la dublu cu Ahouda şi Ouahab, iar apoi Copil va evolua cu Ouahab, iar Ungur cu Ahouda.

Adrian Ungur - Lamine Ouahab 6-0, 7-6 (3)

14:40: Ungur câştigă şi cel de-al doilea set, în tie-break, iar la finalul primei zile România conduce Marocul cu scorul de 2-0.

13:44: Adi Ungur păstrează ritmul impus de Copil şi îşi adjudecă primul set în doar 22 de minute de joc, fără să piardă vreun game.

Jucătorul Marius Copil, locul 84 ATP, l-a învins pe Amine Ahouda, locul 699 ATP, scor 6-0, 6-1, în 39 de minute, iar România conduce Maroc, scor 1-0, în meciul contând pentru turul al doilea al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis.

Marius Copil - Amine Ahouda 6-0, 6-1

12:49: Marius Copil aduce primul punct pentru România în confruntarea cu Maroc, după un game câştigat la zero.

12:48: Marius Copil serveşte pentru câştigarea meciului

12:42: Ahouda câştiga primul game al întâlnirii. Surprinzător, fără ca Marius Copil să obţină vreun punct.

12:39: Este 3-0 pentru Marius Copil, care şi-a consolidat, fără emoţii, break-ul obţinut în game-ul anterior.

12:37: Marius Copil reuşteşte încă un break şi se desprinde şi în acest set.

12:33: Copil îşi face serviciul în debutul setului secund, după un game mai echilibrat faţă de cele din primul act.

12:28: 18 minute. De atât a avut nevoie Marius Copil pentru a-şi adjudeca primul set în meciul cu Amine Ahouda, care pare a fi depăşit de miza partidei.

12:25: Tenismenul român îşi consolidează break-ul, iar marocanul va servi pentru a rămâne în acest prim set.

12:23: Ahouda face greşeală după greşeală, iar Marius Copil reuşeşte un nou break şi conduce cu 4-0.

12:19: Game "alb" reuşit de Copil!

12:16: Break Marius Copil! Tenismenul arădean se impune pe serviciul adversarului şi se desprinde pe tabelă.

12:13: Copil îşi face fără probleme serviciul, după un game în care a cedat un singur punct şi a reuşit primul as al întâlnirii.

Update 7 aprilie: Pompiliu Constantin ne aduce cele mai noi informaţii de la Cluj Napoca.

În al doilea meci se vor întâlni, Adrian Ungur, locul 500 ATP, şi Lamine Ouahab, locul 572 ATP.

Duminică, de la 11:00, Marius Copil şi Florin Mergea vor evolua la dublu cu Ahouda şi Ouahab, urmat de Copil cu Ouahab şi Ungur cu Ahouda.

Două meciuri de simplu vor avea loc sâmbătă, după sistemul cel mai bun din trei seturi, iar duminică vor fi trei partide, una de dublu şi două de simplu, după acelaşi sistem, cel mai bun din trei seturi.

Întâlnirea România – Maroc se va desfăşura la sâmbătă şi duminică, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul al doilea al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis.


UPDATE | Horia Tecău a anunţat că nu va face parte din echipa României pentru acest duel. În urma trialului de săptămâna trecută, locul său va fi luat de puştiul Edris Fetişleam, născut în anul 1999 şi ocupant al locului 1.167 în clasamentul ATP

"Cu părere de rău anunţ că nu voi putea merge la Cluj, cu echipa de Cupa Davis. Este o decizie grea, luată dupa mai multe investigaţii. O accidentare care persistă de câteva săptămâni s-a agravat şi urmează două săptămâni de fizioterapie intensă. Le doresc colegilor mei să fie la un nivel cât mai bun şi să iasă victorioşi din acest weekend!", a precizat Tecău, pe Facebook. 


Echipa de Cupa Davis a României va întâlni selecţionata Marocului, într-o confruntare care va avea loc, la sfârşitul săptămânii, în turul al doilea al Grupei a II-a a Zonei Europa/Africa. Toate meciurile vor fi transmise în direct la Telekom Sport 2.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, are la dispoziţie cei mai valoroşi jucători români ai momentului: Marius Copil, locul 84 ATP, Adrian Ungur, locul 500 ATP, Horia Tecău, locul 12 ATP la dublu, Florin Mergea, locul 79 ATP la dublu, şi Dragoş Dima, locul 451 ATP.

Întâlnirea se va desfăşura în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe hard. Această suprafaţă i se potriveşte ca o mănuşă lui Marius Copil.

"Mă bucur să vin din nou la Cluj. E o arenă foarte frumoasă. Chiar dacă în meciul cu Spania am pierdut ultima dată, sper ca de data asta să câştigăm, să avem o atmosferă frumoasă. Îmi place foarte mult suprafaţa, este rapidă. Cred că mă ajută pe mine foarte mult şi abia aştept să încep meciurile. Pentru mine e a 16-a oară, o fac cu mândrie de fiecare dată. E un sentiment aparte. când joci pentru ţara ta e cu totul şi cu totul altceva. Pentru mine se îndeplineşte de fiecare dată un vis", a afirmat Copil.

Marius Copil, cel mai bine clasat jucător român în ierarhia mondială de simplu, are, însă, şi o nemulţumire.

"Ştiu că e Paştele, dar asta nu ţine de noi. Sunt nişte date stabilite de ITF de mult timp. Că a picat acum cu Paştele nu e cea mai bună variantă pentru noi", a spus Copil, care a fost completat de Florin Mergea: "Suntem din nou aici la Cluj, publicul a fost extraordinar de fiecare dată şi, chiar dacă e ziua de Paşte, sperăm că vor apărea. Pentru mine e o plăcere să vin din nou la Cluj. E a doua casă pentru mine şi am avut mereu partide bune aici".

Singurul pericol vine de la un jucător aflat pe locul 572 ATP

Din echipa Marocului vor face parte Lamine Ouahab, locul 572 ATP, Amine Ahouda, locul 699 ATP, Soufiane El Mesbahi, locul 1.529 ATP, Yasine Idmbarek şi Yassir Kilani, ultimii doi jucători fără clasament ATP.

"Nu-l ştiu decât pe Ouahab, am crescut cu el, suntem aceeaşi generaţie, şi eu cred că e un jucător foarte periculos şi va trebui să fim atenţi la el", a adăugat Mergea.

Confruntarea se va desfăşura la 7-8 aprilie. Două meciuri de simplu vor avea loc sâmbătă, după sistemul cel mai bun din trei seturi, iar duminică vor fi trei partide, una de dublu şi două de simplu, după acelaşi sistem, cel mai bun din trei seturi.

 

Afla mai multe despre: cupa davisromaniamaroc 

viewscnt
Articole similare