Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cuplu de aur pentru Tokyo. Ce sacrificii fac Halep şi Tecău ca să ajungă să joace în Japonia

VIDEO | Cuplu de aur pentru Tokyo. Ce sacrificii fac Halep şi Tecău ca să ajungă să joace în Japonia

Tenis

Comentarii

Simona Halep şi Horia Tecău visează să facă pereche în proba de dublu mixt la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi deja se antrenează în acest sens.

2019 e an preolimpic, anul în care au loc cele mai multe competiţii de calificare pentru Jocurile de la Tokyo. La tenis însă fiecare turneu poate fi consider "de calificare", pentru că la final, punctele din clasamentele ATP şi WTA, de simplu şi de dublu, vor fi cele care vor conta. România poate trimite în Japonia maximum şase fete şi şase băieţi. Câte patru pentru probele individuale, câte două perechi la dublu feminin şi la dublu maculin. 

Pentru proba de dublu mixt, acolo unde jucătorii români au anunţat că vor să participe, lucrurile sunt simple. Se pot înscrie sportivi deja calificaţi la simplu şi la dublu şi se ţine cont de clasamentul combinat, care se obţine în urma combinării poziţiei ocupate de fiecare dintre cei doi în clasamentul de dublu sau în cel de simplu. 

Prima pereche pentru dublu mixt e deja formată şi şi-a anunţat intenţia de a concura pentru medalii la Tokyo. Simona Halep, locul 1 la simplu fete şi Horia Tecău, locul 27 la dublu, formează cuplul în care ne punem mari speranţe în Japonia. Cei doi iau lucrurile foarte în serios şi s-au antrenat împreună chiar în perioada Crăciunului pentru ca dorinţa lor să poată deveni realitate. Ceea ce pregătesc la antrenamente, Simona şi Horia pot pune în practică doar la Turneele de Grand Slam şi la Cupa Hopman. Au doar şaprte astfel de ocazii. La Grand Slam-urile din acest an, la cele două de anul viitor de până în Jocurile Olimpice şi la Cupa Hopman de anul viitor. 

"Am facut un antrenament împreună. Ne luăm acest vis în serios. Ne dorim să fim în cea mai bună formă ca să obţinem o medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mai e mult timp până atunci, dar trebuie să construim acest vis din timp. Sperăm să fim într -o formă bună atunci, la Tokyo, considerăm că avem şanse reale şi la medalia de mixt, şi la medalia simplu fete, şi la medalia de dublu baieţi", a declarat Tecău pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: tenistecauhalepjocuri olimpicedublu mixt 

viewscnt
Articole similare