Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cursă perfectă pentru Bottas, Hamilton şi Vettel au completat podiumul în Marele Premiu al Azerbaidjanului

VIDEO | Cursă perfectă pentru Bottas, Hamilton şi Vettel au completat podiumul în Marele Premiu al Azerbaidjanului

Formula 1

Comentarii

Valtteri Bottas şi-a continuat sezonul perfect şi în Azerbaidjan şi s-a impus în Marele Premiu din Baku. Pilotul finlandez a plecat din pole-position şi a reuşit să se menţină pe prima poziţie până la final.

Lewis Hamilton a terminat cursa din Baku pe locul al doilea. De altfel, aceasta a fost a patra "dublă" pentru Mercedes din tot atâtea posibile în acest sezon de Formula 1. Pe locul al treilea a terminat Sebastian Vettel, iar Ferrari s-a consolat cu punctul suplimentar câştigat de Leclerc pentru cel mai rapid tur.


Turul 14/51: Leclerc este lider, urmat de Verstappen şi de Bottas

Start în Marele Premiu al Azerbaidjanului


În 2015, Baku a fost gazda primei editii din istorie a Jocurilor Olimpice Europene, iar o parte dintre meciurile turneului final ale Campionatului European 2020 se vor disputa în capitala Azerbaidjanului. Momentan însă, cel mai urmărit eveniment care are loc aici este indiscutabil legat de Formula 1. Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului se va desfăşura pe Baku City Circuit. Acesta a fost construit lângă celebrul Baku Boulevard, iar cursa inaugurală a avut loc în 2016. Un an mai târziu a fost inaguruat circuitul Azerbaijdan Grand Prix. Startul se va lua din zona adiacenta fostei Pieţe Lenin, urmând apoi o bucla în jurul Palatului Guvernului si îndreptându-se catre Maiden Tower.

Calificările pentru acest mare premiu încep sâmbătă, iar cursa propriu-zisă va fi duminică, în direct la Telekom Sport 4 în comentariul lui Berti Panaiot.

Marele Premiu al Azerbaidjanului va rămâne în calendarul Formulei 1 până în 2023, după care au anunţat organizatorii de la Baku. Grand Prix-ul de la Baku a fost introdus în calendarul Formulei 1 în 2017.

  • LIVE VIDEO | Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului este în direct la Telekom Sport 4, duminică de la ora 15:10

"Suntem foarte fericiţi că am prelungit acest acord, iar Grand Prix-ul de la Baku va fi în calendarul Formulei 1 pentru numeroşi ani. În foarte puţin timp această cursă a devenit una dintre cele mai populare ale sezonului", a declarat patronul Formulei 1, Chase Carey.

Anul trecut, Marele Premiu al Azerbaidjanului a fost câştigat de Lewis Hamilton. Sebastian Vettel, liderul ierarhiei piloţilor la acel moment, a reuşit cel mai bun timp în cadrul calificărilor, dar britanicul a fost cel care a trecut primul linia de sosire, câştigând primul său Mare Premiu din 2018. Kimi Raikkonen a obţinut locul secund. Finlandezul a fost implicat într-un incident cu Esteban Ocon imediat după start, francezul abandonând în barierele de protecţie, însă a recuperat poziţie după poziţie înainte de a fi avantajat de finalul haotic. Perez, Vettel, Sainz şi Leclerc au completat primele 6 locuri.

  • LIVE VIDEO | Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului este în direct la Telekom Sport 4, duminică de la ora 15:10

Tot Hamilton s-a impus şi în cel mai recent mare premiu din 2019. Lewis a triumfat în China şi a devenit liderul clasamentului general, cu şase puncte mai multe decât Bottas, coechipierul său de la Mercedes. În China, britanicul a câştigat o cursă pe care a controlat-o aproape în totalitate. De altfel, Mercedes a câştigat primele trei mari premii ale anului disputate în Australia, Bahrain şi China.

Cum arată cele doua ierarhii înainte de startul Grand Prix-ului de la Baku:

Clasamentul piloţilor înainte de Marele Premiu al Azerbaidjanului

1. Lewis Hamilton 68 de puncte
2. Valtteri Bottas 62 de puncte
3. Max Verstappen 39 de puncte
4. Sebastian Vettel 37 de puncte
5. Charles Leclerc 36 de puncte
6. Pierre Gasly 13 puncte

Clasamentul constructorilor înainte de Marele Premiu al Azerbaidjanului

1. Mercedes 130 de puncte
2. Ferrari 73 de puncte
3. Red Bull Racing-Honda 52 de puncte
4. Renault 12 puncte
5. Alfa Romeo Racing Ferrari 12 puncte
6. Haas 8 puncte

Afla mai multe despre: formula 1bakumarele premiu de formula 1 al azerbaidjanului 

viewscnt
Articole similare